Afbeelding
Foto: HF van Beek

Bigband Kampen geeft nieuwjaarsconcert

Algemeen

KAMPEN – In de foyer van de Stadsgehoorzaal wordt op 1 januari het traditionele Katerconcert gegeven door Bigband Kampen. Het is alweer 50 jaar geleden dat deze traditie werd gestart door de fameuze bigband Last Moment, met de jazzgrootheden Rik Elings en Henk Meutgeert.

Bigband Kampen, die begin jaren 80 uit deze band ontstond, zet de traditie alweer zo’n 40 jaar voort. Op Nieuwjaarsdag is de Eper jazzcrooner Herman Nijkamp de vocale solist. Hij neemt ook zijn flügelhorn mee.

Met de komst van Herman Nijkamp wordt het repertoire van Bigband Kampen op nieuwjaarsdag flink opgeschud. Nijkamp heeft vele tientallen jaren op de meest uiteenlopende festivals en podia gespeeld en gezongen. Hij maakt als trompettist en zanger deel uit van het Millennium Jazz Orchestra, is muzikaal leider van Bigband Allotria uit Zwolle, maar speelt ook in kleinere formaties als trio’s, kwartetten of kwintetten. Nijkamp neemt veel ‘eigen’ zangstukken mee, zoals That’s Life (bekend van Frank Sinatra en Dennis van Aarssen), Hello van Lionel Richie en I’ve got you under my skin. Op Flügelhorn zal Nijkamp onder andere soleren in Five High van Benjamin Herman, Spain en Children of Sanchez.

Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is vrij.