V.l.n.r.: Bernard van den Belt, Gerben Wijnja, Jan Willem Schutte en Hilde Palland. Geen van de verkiesbare Kampenaren haalt een plekje in de Kamer.
V.l.n.r.: Bernard van den Belt, Gerben Wijnja, Jan Willem Schutte en Hilde Palland. Geen van de verkiesbare Kampenaren haalt een plekje in de Kamer. Foto: Richard Tennekes.

Kampenaar Hilde Palland-Mulder keert waarschijnlijk niet terug in de Tweede Kamer

Algemeen

(door Huib Strengers)

KAMPEN – Zoals het nu lijkt keert het Kamper CDA Tweede Kamerlid Hilde Palland Mulder niet terug in de Tweede Kamer. Palland stond op de zesde plaats op de kandidatenlijst. Het CDA haalde echter maar vijf zetels. De uitslag van de verkiezingen werd donderdag bekend. De officiële uitslag maakt de Kiesraad op 1 december 2023 bekend in de Tweede Kamer.

Hilde Palland Mulder is sinds het jaar 2000 lid van het CDA. Van 2006 tot 2018 was ze raadslid voor die partij in Kampen. Van 2009 tot 2018 was ze fractievoorzitter. In 2017 geeft ze te kennen Tweede Kamerlid voor het CDA te willen worden. De benoeming wordt in 2019 een feit als Sybrand Buma benoemd wordt tot burgemeester van Leeuwarden.

Palland heeft zich in de Tweede Kamer vooral bezig gehouden met Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In 2020 diende ze de initiatiefnota ‘familiebedrijven’ in. Ze heeft 1640 dagen in de Tweede Kamer gezeten.

Bij haar vertrek als CDA fractievoorzitter in Kampen is ze onderscheiden als Lid van de Orde van Oranje Nassau.

Afbeelding
Willem van Oranje wint het Schoolkorfbaltoernooi 2024 bij Wit-Blauw (5 foto's) 5 foto's instagram gisteren
Afbeelding
Opening Dudok Muziekdagen Kampen 2024 in de Burgwal (4 foto's) 4 foto's instagram 17 mei, 15:29
Afbeelding
De eerste schooldag op de nieuwe Campus: een nieuw hoofdstuk voor leerlingen van Ichthus College Kampen Algemeen 17 mei, 15:10

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.