De Brug

Woensdag, 27 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Stadsgehoorzaal annuleert voorstellingen in verband met coronavirus

Stadsgehoorzaal annuleert voorstellingen in verband met coronavirus
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Alle voorstellingen die in maart gepland stonden in de Stadsgehoorzaal zijn geannuleerd. Dit heeft de directie besloten nadat premier Rutte donderdagmiddag nieuwe maatregelen aankondigde tegen het coronavirus. Eén van de maatregelen was dat evenementen met meer dan 100 bezoekers moesten worden afgelast. De stadsgehoorzaal volgt de richtlijnen van het RIVM.

De organisatie vertelt: "Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij kaartkopers en andere bezoekers pas in een later stadium informeren over de afwikkeling. Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om de voorstelling, film of verhuring naar een latere datum te verplaatsen. Het al gekochte ticket blijft daarvoor dan geldig. Wij vragen begrip."

De nieuwe maatregelen zijn door de premier genomen, omdat patiënten in Noord-Brabant via verschillende bronnen besmet blijken te zijn. De bron van de infectie is niet duidelijk. Dit duidt volgens het RIVM op een kanteling in de situatie, waardoor de grip verloren is en verregaande maatregelen nodig zijn.