De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Philadelphia gaat verder onder de naam WerkKracht15

Philadelphia gaat verder onder de naam WerkKracht15
Foto: Philadelphia
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - BIj Philadelphia staan talenten, vragen en behoeften van haar deelnemers centraal. Om hen hun talenten nog beter te laten ontdekken en ontwikkelen wordt het aanbod op het gebied van dagbesteding, leren en werken uitgebreid en gaat Philadelhia verder onder de naam WerkKracht15.

De locatie blijft Industrieweg 15. Dit pand is door een aannemer met behulp van het klussenteam van Philadelphia verbouwd.Op zaterdag 21 maart is het daar van 10.00 tot 14.00 uur open huis. Deelnemers leiden de bezoekers rond op de locatie en hun werkplekken. UPDATE: Dit Open Huis is in verband met het coronavirus tot nader orde gecanceld.

WerkKracht15

De organisatie vertelt: "
De mensen die bij ons dagbesteding krijgen, leren en werken hebben allemaal hun talenten. Talentontwikkeling vinden wij belangrijk, wat vindt iemand leuk om te doen, wat kan iemand al en wat wil diegene nog graag leren? Op basis daarvan zoeken we dagbesteding of werk dat echt bij iemand past. Hierdoor leer je en kun je jezelf verder ontwikkelen. En zo kom je in je kracht te staan. Vandaar de nieuwe naam WerkKracht; de 15 komt van de plek waar we zitten en dat is de Industrieweg 15 in Kampen."

Divers aanbod


"Wij bieden werkzaamheden in de kaarsenmakerij. Bij verschillende werkstations doen wij inpakwerkzaamheden voor bedrijven en we hebben een klussenteam. Nieuw in ons aanbod is 'Compu All'. In een verbouwde en gespecialiseerd uitgeruste ruimte wordt er op professionele wijze allerlei ICT afval gedemonteerd en gerecycled. Daarnaast werken wij aan duurzaamheid en refurbishment van iPads en laptops die binnen Philadelphia een tweede leven krijgen. Zelfs het testen en de batterij vervangen van iPhones wordt nu op kleine schaal uitgevoerd. Zo leveren wij een bijdrage aan het circulaire proces van ICT apparaten. Voor de verwerking van alle ICT apparaten hebben we een Europese certificering nodig. Op dit moment zijn we bezig om deze te verkrijgen. De certificering biedt voor allerlei organisaties en bedrijven de mogelijkheid hun ICT afval op een verantwoorde wijze af te voeren. Met ons vernieuwde aanbod hopen we nog meer mensen hun talenten te kunnen laten ontdekken en hen een leerzame en leuke werkplek te bieden."