De Brug

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Lege schappen in de supermarkten: Kampenaren hamsteren beschuit, paracetamol, meel en meer

Lege schappen in de supermarkten: Kampenaren hamsteren beschuit, paracetamol, meel en meerLege schappen in de supermarkten: Kampenaren hamsteren beschuit, paracetamol, meel en meer
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Beschuit, paracetamol, meel, fruit, afbakbroodjes. De levensmiddelen vliegen de supermarkt uit op dit moment. ‘Het is topdrukte’, laat een medewerker van één van de supermarkten weten. En dat terwijl hamsteren helemaal niet nodig is. “We krijgen zes dagen per week leveringen. We komen echt niet zonder te zitten”.

In veel Kamper supermarkten worden de schappen op dit moment steeds leger. Zo is het schap met paracetamol op het Stationskwartier helemaal leeg en is er ook bijna geen wc-papier meer over. Andere gewilde producten zijn rijst en pasta. "Als het op deze manier doorgaat is vanmiddag alle pasta op", laat een medewerker weten.

Op de site van de NOS laat Marc Jansen van de branchevereniging CBL weten dat de bevoorrading gewoon doorgaat. “Er is genoeg voedsel en je kunt elke dag gewoon je boodschappen doen.”

Waarom is het nodig om je winkelwagen vol te laden met van alles en nog wat, alsjeblieft gebruik je nuchtere verstand. Er is genoeg eten in Nederland.
J | zaterdag 14 maart 2020 14:19