De Brug

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

GECANCELD VANWEGE CORONA: Inspiratiemarkt 'Langer thuis'

GECANCELD VANWEGE CORONA: Inspiratiemarkt 'Langer thuis'
Foto: aangeleverd
Redactie: Fred Sollie

Dit evenement is afgelast vanwege de maatregelen die afgekondigd zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

KAMPEN - IJsselheem Wijkverpleging houdt donderdagavond 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur in woonzorgcentrum de Amandelboom de inspiratiemarkt ‘Langer thuis’. Daar ziet, ervaart en beleeft men van alles op het gebied van hulpmiddelen in en om het huis.

Er zijn diverse slimme toepassingen in en om het huis die het wonen vergemakkelijken. Denk aan de verwarming thuis die je op de terugweg alvast aanzet of een babyfoon die je via je smartphone bedient. Dit soort technologie in huis, vaak domotica genoemd, helpt ook veel mensen om (langer) zelfstandig thuis te blijven wonen.

Stineke Duijm, verpleegkundige in de wijk bij IJsselheem in Kampen: “Technologische hulpmiddelen kunnen een prachtige aanvulling zijn op zorg in de thuissituatie. Maar het biedt ook op zichzelf al veel mogelijkheden. Zo kan een lichtjessnoer in de gang veiligheid vergroten, bieden op afstand bedienbare gordijnen meer comfort en geeft een Medido kastje aan wanneer het tijd is om medicijnen in te nemen. De technologie is zeer divers en biedt vormen van ondersteuning thuis waar je misschien niet eens zo snel aan denkt. Voor veel mensen kunnen dit soort hulpmiddelen ervoor zorgen dat ze langer zelfstandig thuis blijven wonen.”

Oplossingen zien en ervaren

Die diversiteit in oplossingen wil IJsselheem op donderdag 12 maart laten zien. Er zijn daarom verschillende bedrijven uitgenodigd die hun producten en toepassingen demonstreren. Bijvoorbeeld Apotheek de Wetering met producten zoals de baxter, de Medido en de zogenoemde ‘druppelbril’. De Technische Unie laat met een speciaal ‘modelhuisje’ allerlei voorbeelden zien van hulpmiddelen in huis. Andere leveranciers zijn Zorgoutlet IJsselmuiden, Hubo Kampen, het Zorgtechnisch Lab, Uitgekookt.nl en Bolwerk-ontzorgt.

Er is die avond meer dan alleen technologie. De markt laat ook andere oplossingen zien die bijdragen aan langer zelfstandig thuis wonen, zoals maaltijdvoorziening aan huis of hulpmiddelen voor het aantrekken van elastische kousen.Casemanagers dementie, wijkverpleegkundigen en ergotherapeut zijn aanwezig en beantwoorden vragen. Niet alleen over (technologische) hulpmiddelen, maar natuurlijk ook over zorg en ondersteuning in het algemeen.

De toegang is gratis. Auto's kunnen geparkeerd worden aan zij- of achterkant van de Amandelboom.

Van: donderdag 12 maart 2020 19:00Tot: donderdag 12 maart 2020 21:00