De Brug

Dinsdag, 11 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Familie uit voorzorg geweerd uit verzorgingshuizen IJsselheem

Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - De verzorgingstehuizen van IJsselheem sluiten uit voorzorg de deuren tot minimaal 6 april. Dat betekent dat ook familieleden de bewoners niet meer mogen bezoeken. De maatregelen worden genomen om de kwetsbare ouderen te beschermen tegen het coronavirus.

Volgens Karin Leferink van de Raad van Bestuur van IJsselheem vraagt de landelijke situatie om nieuwe maatregelen. Deze zijn vooral bedoeld om het contact tussen mensen terug te brengen en om de groepen mensen zo klein mogelijk te houden. De zorg in de wijk gaat, met inachtneming van alle hygiënemaatregelen, gewoon door.

Door de sluiting van de deuren is familiebezoek, mantelzorg en normaal bezoek aan cliënten niet meer mogelijk. Leferink laat weten: “Wij realiseren ons dat deze maatregel grote gevolgen heeft. We nemen dit besluit dan ook niet lichtvaardig, maar in het belang van onze cliënten en medewerkers.”

Op dit moment wordt gewerkt aan een oplossing waarbij beeldcontact tot stand gebracht kan worden. Wie hier gebruik van wil maken, kan zich aanmelden via info@ijsselheem.nl.

IJsselheem heeft in Kampen vier vestigingen: De Amandelboom, Margaretha, Myosotis en De Vijverhof. In IJsselmuiden zit het Maarlenhof.

Als ik dan zie dat personeel in werkkleding in en uit loopt. en met werkkleding aan op het werk komt. kan ik niet begrijpen of dan zo moet
Schilder | maandag 16 maart 2020 19:55