De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Boete voor jongeren die in een garagebox aan het ‘chillen’ waren

Boete voor jongeren die in een garagebox aan het ‘chillen’ waren
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - De politie heeft vrijdagavond de eerste boete uitgedeeld voor het niet naleven van de regels om de verspreiding van corona tegen te gaan. In een garagebox trof de politie een groep van 5 jongeren aan die daar naar eigen zeggen gekomen waren om ’te chillen’.

De jongeren kwamen uit verschillende huishoudens en zaten te dicht op elkaar. De jongeren hebben zich hiermee niet aan de vanuit de overheid opgelegde maatregelen gehouden en overtraden de geldende noodverordening.

De politie vertelt: “De jongeren besloten, ondanks alle media aandacht en waarschuwingen, om toch bij elkaar te komen en zijn hierdoor een risico voor de gezondheid van zichzelf en anderen.”

De jongeren zijn allen beboet voor het overtreden van de nieuwe regels. Ook nadat de jongeren waren beboet moesten zij er door de politie enkele keren op gewezen worden een veilige afstand van elkaar te houden. De jongeren zijn vervolgens uit elkaar gegaan.

“Laten we allemaal de maatregelen goed opvolgen dan kunnen we samen de verdere verspreiding van het virus voorkomen en kunnen we hopelijk snel weer terug naar de normale situatie.”

De hoogte van de boete wordt door de officier van justitie bepaald.