Archieffoto IJOV
Archieffoto IJOV Foto: Foto Tennekes

Programma IJsselmuider Oranjevereniging Koningsdag 2024

zaterdag 27 april 2024 8:30 tot 17:00

Reveille
IJsselmuiden zal op Koningsdag om 07.00 uur wakker worden met de vrolijke klanken van Show- en drumfanfare Oranje met de traditionele reveille. Ze gaan door diverse straten en zorgen voor een feestelijke start van de dag met hun swingende muziek.

Aubade op het IJOV veld
“Samen zijn wij Koningsdag al jarenlang begonnen met de gebruikelijke aubade bij De Maarlenhof. Met de aanleg van de mooie nieuwe tuin voor de bewoners van De Maarlenhof lukt het niet meer om daar de aubade te laten plaatsvinden. In overleg met De Maarlenhof is gekozen om de aubade te verplaatsen naar het veld tegenover Van Lente. De aubade wordt rechtstreeks uitgezonden in De Maarlenhof, zodat de bewoners toch kunnen meegenieten. Om 09.00 uur begint de aubade met het gebruikelijke programma. Mannenkoor ‘Recht Deur Zee’ zal een aantal nummers zingen, waaronder natuurlijk het Wilhelmus. Ook Show- en Drumfanfare Oranje en Jong Oranje treden op.

Sfeervolle vrijmarkt
Tot 17.00 uur is er de vrijmarkt en gezelligheid op het terras van de IJOV. op het veld tegenover Van Lente. De kinderen kunnen ravotten op de springkussens.