De opening door Wim Schluter en Sander de Rouwe op de Nieuwe Markt.
De opening door Wim Schluter en Sander de Rouwe op de Nieuwe Markt. Foto: Tennekes.

Programma vrijdag 26 april KOV

vrijdag 26 april 2024 14:49

De Kamper Oranjevereniging kondigt met trots aan dat Koningsdag dit jaar groots gevierd wordt. Omdat Koningsdag dit jaar op een zaterdag valt, is ervoor gekozen om een grote feesttent op de Nieuwe Markt te plaatsen voor het hele weekend. Van vrijdagavond 26 april tot en met zondag 28 april zijn daar verschillende festiviteiten.

Zo zal er op vrijdag 26 april, naast de traditionele en populaire Lampionoptocht, ook een heuse Koningsnacht worden gevierd. Deze avond staat in het teken voor zowel jonge als oudere jeugd. Gratis entree, happy hour frisdrank en optredens van DJ Lars, DJ Julian én de bekende ‘Cristian D’. 

Cristian D is een Nederlandse rapper die meerdere samenwerkingen met bekende artiesten heeft gedaan en met eigen muziek tweemaal in de Nederlandse Single Top 100 heeft gestaan. 

Op Koningsdag zelf is er dit jaar ook weer heel veel te doen in de binnenstad. Zo kun je onder andere lekker meezingen op de Nieuwe Markt, dit jaar dus in de tent, en kunnen de kinderen meedoen met de Koninklijke Spelen in de Oudestraat. In de avond presenteren de muziekkorpsen weer de populaire straatparade en verzorgt DEV het Oranjeconcert in de Bovenkerk. 

Op de Nieuwe Markt gaat het muziekfeest in de feesttent dit jaar op zaterdag door tot in de kleine uurtjes. Met een spetterend optreden van de 24-koppige band, COOL24. De viering van Koningsdag wordt op zondagmiddag afgesloten in de feesttent op de Nieuwe Markt met gangmakers ‘De Casanova’s’!

18:00 uur – 01:00 uur:  Moods & Roots Koningsnacht in de tent op de Nieuwe Markt! Met DJ Lars, Christian D en DJ Julian.

Locatie