Afbeelding
Foto: aangeleverd

Fotografisch eerbetoon aan verzetstrijder Jo Leo Snoep

vrijdag 19 april 2024 16:00

KAMPEN – Ursula van de Bunte opent vrijdag 19 april in het Stedelijk Museum Kampen haar fotografisch eerbetoon aan verzetstrijder Jo Leo Snoep (1903-1944), geboren in Kampen en eigenaar van machinefabriek ‘De IJsel’. Hij is veertig jaar oud wanneer hij op 11 oktober 1944 wordt gearresteerd. Een dag later is hij dood. Wat er precies gebeurd is in die tussentijd is onbekend. Ursula van de Bunte maakte een associatieve fotoserie over dit onopgeloste einde van Jo Leo Snoep.

Expositie draagt de naam ‘De Laatste Dagen van Jo Leo Snoep’ en wordt om 16.00 uur geopend met een intieme dans van dansproductiehuis Vuur en Vlam. Ursula van de Bunte vertelt waarom ze zo gegrepen is door het verhaal van Snoep. Herman Broers belicht de zoektocht van de kleinzoons van Snoep naar wat er gebeurd is. 

Aanmelden vóór 17 april via stedelijkmuseum@kampen.nl. Gratis parkeren kan op de parkeerplaats aan het Stationsplein in IJsselmuiden, direct over de Stadsbrug. 

‘De Laatste Dagen van Jo Leo Snoep’ is te zien tot en met zondag 4 augustus 2024 in The Gallery van Stedelijk Museum Kampen. 

Locatie