Afbeelding

Atleten Isala ’96 meten zich met nationale top

· leestijd 1 minuut Sport

HOORN – Atletiekvereniging Isala ’96 heeft zich goed laten zien bij het tweede nationale baancircuit in Hoorn. Bij dit sterk bezette evenement met diverse Nederlandse en buitenlandse atleten kwam de atleten van de Kamper vereniging tot aansprekende resultaten. Lieke Bakker kwam sterk voor de dag bij een internationale meerkamp in het Franse Oyonnax.

Het spits werd afgebeten door de speerwerpers. Femke Oude Ophuis wierp naar een afstand van 42.98 meter en bleef achter ten opzichte van haar kunnen. De afstand was goed voor een vierde plaats. Mark Jonker liet uiteindelijk de wedstrijd speerwerpen aan zich voorbij gaan wegens een blessure.

Op de 400 meter kwamen Stephanie Beuling en Richard Meuleman aan de start. Stephanie liep haar beste seizoenprestatie in 57.62 seconden en hield zich sterk in een top deelnemersveld. Richard Meuleman werd als talent aangekondigd. Dit omdat hij als B junior, bij de mannen mocht starten. Met een leeftijdsverschil van minimaal 8 jaar, knokte hij zich naar een tijd van 51.25 seconden. Hiermee verbeterde hij zich wederom en staat het Kamper record wederom scherper.

De korte horden afstand werd afgewerkt door Anneloes de Roo en Jeroen van Veen. Anneloes hield knap stand tussen de Nederlands Horden en Meerkamp top op dit onderdeel. Met een tijd van 14.44 seconden liet ze zien dat ze er thuis hoort. Jeroen liet het afweten met een matig 15.51 seconden en kwam niet verder dan de vijfde tijd overal. Als laatste kwam Gejanne Lussenburg op de het verspringen aan de beurt. Met een solide afstand van 5.43 werd ze vijfde.

Lieke Bakker werkte hetzelfde weekend een internationale meerkamp op invitatie af in het Franse Oyonnax. Ze heeft in het koude weer laten zien dat ze op de goede weg is richting het NK, eind juni. Bakker startte met een persoonlijk record op de 100 meter horden, in een tijd van 14.81. Het hoogspringen erna, werd bedwongen op een hoogte van 1.65. Kogelstoten bleef achter om daarna een knappe 200 meter tijd neer te zetten, 25.47 seconden. Op dag twee opende ze het verspringen wederom in een persoonlijk en Kamper record (5.89 meter). Het speerwerpen en de 800 meter erna vielen wat tegen. Echter met een totaal van 5092 punten een mooie opmaat richting meer.

Voor uitslagen : http://www.liveresults.nl/20160514/schedule.html

ChristenUnie Kampen, opnieuw geïnspireerd
Inspiratiedag ChristenUnie Kampen Algemeen Ingezonden 31 mei, 11:08
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor de heer Jan Willem van Dijk (4 foto's) 4 foto's instagram 30 mei, 23:02
Afbeelding
Onthulling informatiepaneel historische buurtschap De Roskam (6 foto's) 6 foto's instagram 30 mei, 22:39