De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Vrijzinnig Kampen - Start van een bijzonder seizoen

Vrijzinnig Kampen - Start van een bijzonder seizoen
Redactie: BrugMedia

Komend weekend start het nieuwe seizoen bij de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder (VvV). En dat begint meteen goed! Zaterdag 8 september is de Open Monumentendag, zodat iedereen kennis kan maken met ons prachtige verenigingsgebouw aan de Vloeddijk. Neem dan ook onze programmabrochure met activiteiten voor het seizoen 2018/2019 mee! En zondag 9 september is onze startdienst. U bent van harte welkom om onze dienst (start vanaf 10.15 uur) bij te wonen.


Het thema van ons nieuwe kerkelijke jaar is ‘Ik en de ander’. In de startdienst zal dit thema uitgebreid aan bod komen. Voorganger Anneke van der Velde: ‘Soms willen we God vastpinnen in een bepaalde religie, in een gebouw, of in dogma’s. Maar God is niet te vangen in een hokje. God ‘gebeurt’ in de relatie tussen mensen, iedere dag en ieder moment weer. In liefde, meeleven, en oprechte verhoudingen tot elkaar. Als je je daarvoor openstelt, voegt dat kwaliteit en diepte toe aan je dagelijkse ervaringen. We lezen 1 Johannes 4: 12: ‘Niemand heeft God ooit gezien, maar als we elkaar liefhebben blijft God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden.’ Als de liefde tussen mensen gebeurt, gebeurt er iets tussen God en de mens! We lezen, zingen, overwegen, danken en bidden over dit onderwerp.’


Programmaboekje
Het gebouw Levensbron aan de Vloeddijk 62 is alweer tientallen jaren het gebouw van waaruit de Vrijzinnigen ‘kerken’. Maar het is tegelijk ook het gebouw waar tal van andere activiteiten plaatsvinden. Denk daarbij aan filosofische bijeenkomsten met Bart Wallet, aan avonden waarin de Bijbel wordt besproken, of aan onze literatuuravonden. Daarnaast zullen dit jaar ook weer diverse sprekers lezingen verzorgen. Daarbij zal volop worden stilgestaan bij het thema van dit jaar: Ik en de ander. ‘Inspirerende bijeenkomsten die aansluiten bij een steeds grotere groep mensen die zoeken naar verdieping en zingeving.’
Kunt u er niet bij zijn? Of bent u nu al erg nieuwsgierig naar ons programma? Kijk dan op www.vrijzinnigkampen.nl en blader online door onze digitale activiteitenbrochure!

Vereniging Vrijzinnig KampenVrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin wij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. We gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Het betekent vooral dat we proberen goed te leven samen met onze medemens in een steeds veranderende samenleving.

Net als de afgelopen jaren bieden we ook dit seizoen weer een scala aan activiteiten. Van lezingen tot literatuuravonden, maar ook filosofische gesprekken die tot nieuwe inzichten, verdieping en bezinning leiden. Voor meer informatie, mail naar secr.vvvkampen.nop@gmail.com of kijk op: www.vrijzinnigkampen.nl.