De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Therapeutisch Centrum GGZ opent locatie in Kampen

Therapeutisch Centrum GGZ opent locatie in Kampen
Redactie: Nick de Vries

Voor iedere inwoner van Kampen is Villa Poortenaar een vertrouwd begrip. Dit statige gebouw aan de Buitensingel 1 wordt sinds kort betrokken door Therapeutisch Centrum GGZ

Therapeutisch Centrum GGZ is een middelgrote organisatie die met name specialistische GGZ levert, op dit moment vanuit de locaties Emmeloord (hoofdlocatie), Lelystad, Dronten, Genemuiden en Barneveld. Vanaf 1 december 2019 is Kampen aan dit rijtje toegevoegd, waar zij zijn begonnen met het aanbieden van GGZ voor kinderen en jongeren.

Therapeutisch Centrum GGZ is gespecialiseerd in psycho-educatie (het geven van informatie aan cliënten en/of familie over hoe zij kunnen omgaan met een psychische beperking), diagnostiek en behandeling gericht op ontwikkelingsstoornissen (ADHD, ASS) en stemmingsstoornissen (angst en depressie, trauma). De behandeling kan in verschillende vormen van therapie worden aangeboden, afhankelijk van de vraag de cliënt. De behandelaren betrekken ook de omgeving (gezin, familie, vrienden, buren, etc.) bij het behandelproces.

De termen lokaal, betrouwbaar, laagdrempelig en betrokken staan centraal. De patiënt staat in het middelpunt en bij de hulp die nodig is wordt altijd gezocht naar een goede samenwerking tussen de lokale partijen, verwijzers en de gemeente. Om in aanmerking te komen voor hulp is contact zoeken met het aanmeldteam, dat dagelijks bereikbaar is, al voldoende. Omdat deze zesde locatie nog nieuw is, wordt er gestart met een vrijwel lege wachtlijst.

Behandelaren Trudy Lenselink en Christiaan van den Brink, beiden ruime ervaring in de GGZ, gaan samen met een multidisciplinair team enthousiast aan de slag en hopen dat er met dit nieuwe centrum weer kan worden voldaan aan de GGZ-vraag in de regio Kampen.