De Brug

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Stadsarrangement voor een toekomstbestendig centrum van start

Stadsarrangement voor een toekomstbestendig centrum van start
winnaars Stadscheques 23 mei 2019 en foto feestelijke start Stadsarrangement
Foto: Foto Tennekes
Redactie: BrugMedia

KAMPEN - Kampen heeft op 23 mei een volgende stap gezet om een vitaal en toekomstbestendig centrum te creëren. Tijdens de vierde editie van het Stadscafé presenteerden Kampen Marketing, gemeente Kampen, de OVK en de Vastgoedtafel hun plannen voor de stad met als doel: meer samenwerking tussen ondernemers, het vullen van panden en het voorkomen van leegstand.

Daarnaast worden meer acties georganiseerd om het bezoekersaantal naar het centrum te verhogen. Onder meer met arrangementen die zijn bedacht door de ondernemers zelf.

Een extra duwtje in de rug

De plannen staan beschreven in een stadsarrangement. Dat is een document waarin de afspraken zijn vastgelegd, die eerder genoemde partijen met de Stadsbeweging van de provincie Overijssel hebben gemaakt. Ook stadscafé’s maken onderdeel uit van het arrangement. Tijdens een stadscafé worden stadscheques, met een waarde van maximaal €2500,-, uitgereikt aan ondernemende Kampenaren met goede ideeën voor de stadskern. Op deze manier krijgen de initiatiefnemers een extra steuntje in de rug bij de realisatie van hun idee.

Beste idee

Tijdens deze editie van het stadscafé, dat plaatsvond in de Stadsgehoorzaal, stonden ideeën voor arrangementen in Kampen centraal. Ruim 40 ondernemers bedachten met elkaar gezamenlijke acties om meer bezoekers naar de binnenstad te trekken. Een deskundige jury onder leiding van Dick Westerink (bestuurslid Vastgoedtafel Kampen) selecteerde de initiatieven die met extra ondersteuning gerealiseerd kunnen worden. Zo presenteerde Emily van Ommen het plan om ecotours te ontwikkelen. Dit goede voornemen werd beloond met een cheque ter waarde van € 750,-. Ook het plan voor een ontdekroute in de binnenstad viel in de prijzen. De verwachting is, dat de eerste resultaten van de initiatieven in het najaar zichtbaar worden.