De Brug

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Pizzaoven te heet om lampje te vervangen

Pizzaoven te heet om lampje te vervangen
Foto: Brian Veltman
Ingezonden door: Brian Veltman

fotobijschrift: Mevlut Teke naast zijn zelfgebouwde duistere steenoven.

KAMPEN - Twee tot drie maanden heeft hij gebouwd aan een authentieke steenoven en een halfjaar na ingebruikname tast hij al in het duister. Lachend legt Mevlut Teke uit dat het lampje in zijn oven is doorgebrand en omdat de oven zo goed warmte vasthoudt is het te heet om het lampje te vervangen.

Achttien jaar geleden is Mevlut begonnen met pizza bakken. Eerst in de Broederstraat en daarna jaren aan de Noordweg. Sinds ongeveer een halfjaar zit Pizzeria Alfredo aan het Koeplein, met een schare trouwe klanten.

Bij de laatste verhuizing besloot Mevlut zijn passie te volgen. Maanden bouwde hij aan een originele houtgestookte steenoven zodat hij echt Italiaanse pizza’s kon bakken. Houtstoken ging jammergenoeg niet door, maar tenminste is het geen elektrische oven. Bovendien, verzekert hij, ook in een gasgestookte oven bakt hij pizza’s volgens zijn motto: Niet de enige, wel de beste! En tja, misschien heeft hij de oven wel te goed gebouwd nu die maar niet afkoelt om het lampje te kunnen vervangen. Overigens lukt het hem prima pizza’s te bakken bij het licht van de gasvlam. Tenslotte gaat alles voor koning klant, aldus Mevlut.