De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Nieuwe tuin IRIS Opvang Fidelio

Nieuwe tuin IRIS Opvang Fidelio
Redactie: Nick de Vries

Al twee jaar biedt IRIS Opvang in de Willem van Oranjeschool aan de Fidelio 14 in Kampen kinderopvang. Daarbij miste tot voor kort nog een fijne tuin om met de allerkleinsten in te spelen. Daar is nu verandering in gekomen. IRIS Opvang heeft sinds enkele weken een prachtige buitenruimte, direct toegankelijk vanuit de kinderopvang en helemaal aangepast aan de wensen en eisen van de wet Kinderopvang. De tuin bestaat uit een heerlijke ruimte van gras met een zandbak, een moestuin en tevens een buitenbed. Dit biedt de mogelijkheid om kinderen buiten te laten slapen.

In Scandinavische landen is buiten slapen al heel gewoon. De frisse buitenlucht zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D. Kinderen die vaak verkouden zijn of last hebben van luchtweginfecties en allergieën zijn hierbij gebaat. Kinderopvang Fidelio is de eerste locatie van IRIS Opvang die nu de mogelijkheid heeft om kinderen buiten te laten slapen.

Nieuwsgierig geworden? “U bent van harte welkom op eens een kijkje te komen nemen op locatie Fidelio in De Maten te Kampen, telefoonnummer 06 48182821.”