<< Ga terug

Muziek en toneel geven Alet nieuwe energie!

Muziek en toneel geven Alet nieuwe energie!
Alet Justra van muziektheatergroep AvonTura, Quintus
Foto: Foto Tennekes

Toneelspelen en zingen vormen een rode draad in het leven van Alet Jutstra. Meespelen bij muziektheatergroep AvonTura is haar dan ook op het lijf geschreven. “In een rol kruipen die aansluit bij mijn karakter of juist een typetje spelen waar ik zelf totaal niet op lijk: ik vind het allebei geweldig. Het geeft mij telkens nieuwe energie!”

Alet: “Op school stond ik al vooraan als er opgetreden moest worden bij klassenfeestjes. Heerlijk vond ik dat! Door de jaren heen heb ik aan diverse muziektheaterproducties van de Stadsgehoorzaal en Quintus meegewerkt, zoals de Stomme van Campen en Kerst in Oud Kampen. Bij Quintus kom ik al jaren over de vloer: theatercursussen, weven, dansles, fotografie. Maar ook vanuit mijn werk in het basisonderwijs. Ik weet hoe belangrijk het is om kinderen in contact te brengen met kunst en cultuur: muziek, dans, theater, creatief bezig zijn. Het laat je helemaal los komen van alles en het geeft een breder perspectief. Op dit moment volg ik bij Quintus zanglessen en ik speel bij AvonTura: een muziektheatergroep voor volwassenen waarbij we met elkaar de voorstellingen en acts bedenken, veelal op improvisatiebasis. De één is goed in het maken van teksten, de ander kan heel goed improviseren: we doen het echt samen! We repeteren op donderdagavond maar treden ook regelmatig op; soms op straat tijdens een festival of evenement, dan weer in een theater of in een zaal. Theater spelen kan overal. Wie van theater en muziek houdt en ook wel mee zou willen doen met AvonTura, moet gewoon een keertje vrijblijvend komen kijken. Voor mij is een avondje muziek en theater pure ontspanning: het geeft mij telkens weer nieuwe energie!”

Iets voor jou? Bezoek dan het Open Huis van Quintus!

Data en tijden:

Vrijdagavond - 25 mei van 20 – 22 uur :
Start van het Open Huis met een speciale avond voor jongeren.

Zaterdagmiddag - 26 mei van 12 – 16 uur :
Voor belangstellenden van álle leeftijden .

Lees hier het programma: echtwatvoorjou.nu/​​​

Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie, Vloeddijk 38, 8261 GC Kampen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo