<< Ga terug

Midden-Oosterse zuivellunch op ERF-1 met Merijn Tol

Midden-Oosterse zuivellunch op ERF-1 met Merijn Tol

Zaterdagmiddag 10 augustus organiseert ERF-1 samen met Merijn Tol, o.a. bekend van 24kitchen) en Merle Kraan Eventplanner een Midden-Oosters zuivelavontuur op ERF-1.

Merijn Tol is kookboekenschrijver en schrijft al ruim 10 jaar over de Arabische keuken (o.a. SOUQ, Onder de Mediterrane Zon). Ook kun je haar al jaren vinden in delicious. magazine met recepten en rubrieken, en schrijft ze elke week een column in de Amsterdamse krant Het Parool. Samen met Nadia Zerouali heeft ze een productlijn bij Albert Heijn met de lekkerste smaakmakers uit het Midden-Oosten, zoals za’atar, tahina, flatbread en oranjebloesemwater.

Ze kookt met grote regelmaat pop-up restaurants en was zo geïnspireerd door een delicious productie die ze maakte bij ERF-1 dat het idee ontstond om het boerenbedrijf, waar de melk wordt verwerkt tot boerderijzuivel en kaas, en het publiek op een bijzondere manier samen te brengen. Dit past precies bij de missie van Erf-1 Agro-diëtist Irene.

Door middel van een heerlijke lunch die helemaal draait om zuivel en boter. Want in het Midden-Oosten eet je zuivel dus alleen maar: hartig! Hopelijk met mooi weer, aan een mooie door Merle Kraan gedekte tafel, met onze voeten in het gras op de dijk!

Menu
Citroenza’atar limonade en melklimonade met oranjebloesem ERF1
Flatbread met za’atarboter ERF-1
Labneh (hartige hangop van ERF-1) salade met bramen, komkommer, getoast anijszaad, pistache en citroenolie *
Mini fattet: kikkererwten, aubergine, knoflookyoghurt ERF-1, tahina en knapperig brood, pijnboompitjes, granaatappel en peterselieolie
Kibbeh bi laban – gevulde kibbeballetjes (soort gehaktballetjes met rundvlees ERF-1 met bulghur) in een romige yoghurtsaus ERF-1 met munt en paprika
Freekeh met amandelen en gebakken uien, kaneel, rozen, kardemom
Met schaaltjes Midden-Oosterse rauwkost (takjes munt, peterselie, komkommer, tomaatjes, radijs, lenteui)
Carobmolasse cake met hangop ERF-1 met halva, pistache en carobmolasse

Wat: Midden- Oosters zuivelavontuur, uitgebreide lunch Wanneer: zaterdagmiddag 10 augustus Tijdstip: 13:00-16:00
Locatie: ERF-1 Mandjeswaardweg 6 Kampen
Prijs: € 30,- excl drankjes
Reserveren via irene@erf1.nl
fotocredits: Ernie Enkelaar

https://erf1.nl/event/midden-oosterse-zuivellunch-met-merijn-tol-10-augustus/Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo