De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Meer keuze met een BTC scooter

Meer keuze met een BTC scooter
Ingezonden door: onbekend

Wil je binnenkort een scooter kopen maar wil je daar niet teveel aan besteden? Dan valt het merk Vespa eigenlijk direct af, want hoewel ze prachtige scooters maken zijn het niet bepaald goedkope scooters. Als het design van retro modellen je wel aanspreekt, dan kun je ook kiezen voor een BTC scooter. Dit merk maakt trouwens ook modern gestylde scooters die weer veel lijken op Piaggio modellen. Toeval, inspiratie of schaamteloze kopie? Dat bekijken we op deze pagina.

Wat is een BTC scooter?

Het merk BTC bestaat al meer dan tien jaar, het is een Nederlands familiebedrijf dat beschikt over een grote voorraad scooters die via geselecteerde kanalen verkocht worden. Omdat ze beschikken over een flink magazijn hoef je na een scooter kopen doorgaans niet lang te wachten op je bestelling, tenzij je voor aparte opties kiest. Het is niet zozeer een fabrikant als een importeur, ze laten op basis van eigen specificaties voornamelijk 50cc scooters produceren in Azië. Dit drukt de kosten, en zo kunnen ze look-a-like Vespa’s leveren die veel goedkoper zijn dan het origineel.

Dus het zijn kopieën?

Aangezien ze al meer als tien jaar bestaan, en de Italiaanse fabrikant Piaggio ze nog niet voor de rechter heeft gesleept, mogen we het geen regelrechte kopieën noemen. Ze zijn wel overduidelijk ‘geïnspireerd’ op de modellen uit zowel de Vespa als de Piaggio lijn. Eigenlijk lijken de meeste scooters zo op elkaar dat je niet meer echt kunt spreken van namaken, de vorm is eigenlijk zo standaard geworden dat alle merken ze maken op dezelfde wijze. Alleen weet BTC ze goedkoper te leveren.

Hoe zit het met de kwaliteit van een BTC scooter?

Met een garantie van drie jaar op de motor geeft dit merk duidelijk aan dat ze niet hebben bezuinigt op de kwaliteit, de nieuwe lijn scooters is modern en goed afgewerkt. Ze besparen vooral op volume, en het plaatstaal van de kappen is vervangen door kunststof. Alles wat er op een brom- of snorscooter hoort te zitten, vind je ook op de vele modellen. Daarbij zijn er luxere uitvoeringen met meer opties, maar de basis is nagenoeg gelijk. We adviseren altijd een regenhoes mee te bestellen wanneer de scooter buiten geparkeerd wordt, stallen in een schuur of een andere overdekte locatie is altijd het beste. Maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor een Vespa scooter.

Welke modellen scooter kun je kopen?

Wat betreft keuze word je verwend door deze leverancier, er zijn op het moment van schrijven maar liefst vijftien verschillende modellen om uit te kiezen! En die kun je met allerlei opties nog verder personaliseren, maar daarover later meer. Dit zijn de huidige modellen, opgedeeld in de ‘Vespa’ retro scooters en de meer sportieve ‘Piaggio’ stijl scooters.

Retro

 • Riva scooter
 • Riva Luxury
 • Riva I Sport
 • Riva II
 • Cruise
 • Old Classic
 • Grande Retro Old
 • Streetline
 • Legend
 • Grande Retro Old Lux
 • Grande Retro GT2
 • Cruise Luxury
 • CEO New

Sportief

 • City
 • R8

Per type kun je kiezen uit verschillende kleuren en opties. Bovenstaande modellen hebben een 50cc motor met Euro4 keurmerk. Je mag er dus ook mee in milieuzones rijden.

Extra opties bij een scooter kopen?

Je hebt vast al gezien dat een aantal modellen in meerdere uitvoeringen leverbaar zijn. Dit maakt het veel eenvoudiger om opties uit te zoeken, ga gewoon uit van het basismodel dat het beste past bij jouw voorkeuren. Daarnaast kun je nog allerlei opties toevoegen zoals stoere beugels, andere verlichting, white wall banden die het retro karakter benadrukken, of gewoon die regenhoes die we straks al even noemde. Omdat de basisonderdelen vrijwel identiek zijn is het eenvoudig om scooters van dit merk te onderhouden. BTC is ook een gevestigd merk dat voorlopig nog wel in business zal blijven, je kunt dus met een gerust hart een betaalbare BTC scooter kopen.