<< Ga terug

‘Ideeën voor projecten, Muziek in de Klas: Quintus denkt met ons mee!’

‘Ideeën voor projecten, Muziek in de Klas: Quintus denkt met ons mee!’
Jan van 't Veer, Euphonia.
Foto: Foto Tennekes

Quintus en het Kamper verenigingsleven zijn nauw met elkaar verbonden. Als servicepunt ‘Cultuur Contact’ kunnen verenigingen een beroep doen op Quintus om te helpen, adviseren of begeleiden bij diverse culturele projecten. Voorzitter Jan van ’t Veer van Euphonia vertelt wat dat in de praktijk betekent voor ‘zijn’ christelijke muziekvereniging uit Wilsum.

“In een dorp als Wilsum met 900 inwoners is een muziekvereniging met 60 leden natuurlijk best bijzonder. Euphonia bestaat nu 100 jaar maar heeft nog steeds een sociale functie in het dorp. Iedere dinsdagavond repeteert het orkest in centrum De Toekomst. Of ik zelf nog meespeel? Jazeker, tegenwoordig speel ik hoorn maar vroeger trombone! Zo heb ik Quintus leren kennen: door tromboneles, toen nog in de muziekschool aan de Vloeddijk. Ik kom uit een echte Wilsummer familie en ben al lid van Euphonia sinds 1980. Mijn opa was al lid en ook mijn vader en zus spelen nog steeds mee in het orkest. Euphonia is dus echt een familiegebeuren, letterlijk én figuurlijk. Het is een warme club waar we met elkaar meeleven in goede en slechte tijden, ook met leden van buiten Wilsum want die zijn ook altijd van harte welkom! Een nauwe band hebben we ook met Quintus. Natuurlijk via docenten die onze muzikanten opleiden zoals de slagwerkers en saxofonisten. Maar Quintus doet meer. Contactpersoon Mariëlle van Zanten helpt en denkt heel goed mee bij fondsenwerving, ideeën voor projecten en studiedagen voor het orkest. In samenwerking met Quintusdocenten werken we bijvoorbeeld al jarenlang aan een Muziek in de Klasproject op basisschool de Regenboog in Wilsum. Dat heeft al diverse nieuwe jeugdleden opgeleverd waar we heel blij mee zijn. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”

Meer weten over Quintus? Bezoek dan het Open Huis!

Data en tijden:

Vrijdagavond - 25 mei van 20 – 22 uur :

Start van het Open Huis met een speciale avond voor jongeren.

Zaterdagmiddag - 26 mei van 12 – 16 uur :

Voor belangstellenden van álle leeftijden.

Lees hier het programma: www.echtwatvoorjou.nu

Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie, Vloeddijk 38, 8261 GC Kampen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo