De Brug

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

H&K Technische Groothandel zet vol in op duurzaamheid

H&K Technische Groothandel zet vol in op duurzaamheid
Redactie: BrugMedia

Van engineering tot installatie, dát maakt H&K Technische Groothandel bijzonder. Begin februari betrok de onderneming, met ook een vestiging in Nijverdal, haar nieuwe pand aan de Schoenerweg 2a in Westenholte. Met name installateurs, de wegen waterbouw (infra), zzp’ers, de kleinere detailhandel en aannemers weten zich er goed geholpen bij de realisatie van met name duurzame vloerverwarming en warmtepompen.“We kennen de bouw heel goed, dus kunnen de perfect passende oplossingen aanbieden”, vertelt Gijs Verhoek, samen met Dick Schulenburg, eigenaar van H&K Technische Groothandel. “Samen met onze klanten vinden we het mooi om tot goede producten te komen. We krijgen vaak vragen als: hoe zou je dat oplossen? We gaan dan graag aan de slag om de juiste oplossingen te bedenken. Het merendeel van onze medewerkers komt dan ook uit de praktijk. Dat vinden we belangrijk, omdat ze goede kennis hebben van de producten die ze verkopen.”


Zo’n tachtig procent van de leveringen is voor nieuwbouw, maar H&K Technische Groothandel is ook sterk in renovaties. Gijs: “We doen ongeveer 50 procent projecten bij kleine en grote installateurs. Daar leveren en monteren we veel vloerverwarmingssystemen. Dat we ook de installatie doen, die we laten uitvoeren door ons zusterbedrijf SPERO, maakt ons vrij uniek. We volgen onze opdrachtgevers en instrueren en assisteren zo nodig zelf op de bouw . Inmiddels hebben we ook grote projecten gedaan waarbij we de eindgebruikers ( bewoners ) uitleg hebben gegeven over het gebruik van de systemen: een stuk extra dienstverlening.
Onze materialen worden door ons zelf bezorgd op het tijdstip wat de klant het beste uitkomt. Als een klant snel een onderdeel nodig heeft, is er altijd wel iemand die het direct kan bezorgen.”


H&K is in 1997 begonnen als technische groothandel in met name pvc leidingen en rioleringen. Het bedrijf groeide uit tot regionale groothandel met specialisaties als waterleiding, verwarming en installatiewerk. In een veranderende markt, kwam in 2006 Dick in het bedrijf. Met zijn overname in 2007 ging H&K Technische Groothandel zich specialiseren in duurzame systemen. Hoewel duurzame systemen een breed gegeven is, concentreerde H&K zich voornamelijk op technische kunststoffen, die lucht en vloeistoffen transporteren en gemakkelijk te monteren zijn. Per 1 januari 2009 werd Gijs aangetrokken om de duurzame activiteiten uit te breiden en te verdiepen.


De verouderde hoofdvestiging in Zwolle werd medio 2018 gesloopt om plaats te maken voor een nieuw kantoor en magazijn. Gijs: “Het vloeroppervlak is zeker anderhalve keer zo groot geworden en nu hebben we – in tegenstelling tot voorheen - de beschikking over ruimtes als een kantine, eigen kantoren en een vergaderruimte, een hele verbetering.” Bij H&K Technische Groothandel werken zo’n 18 medewerkers, gelijkmatig verdeeld over de vestigingen in Zwolle en Nijverdal.

www.hktechnischegroothandel.nl21 juni feestelijke opening H&K Technische Groothandel.

H&K Technische Groothandel Zwolle
Schoenerweg 2a
8042 PJ Zwolle
(038) 422 15 15

Aanvang: vrijdag 21 juni 2019 16:00