De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Golfclub Dronten beleeft ongekende groeispurt

Golfclub Dronten beleeft ongekende groeispurt
Redactie: Zakelijke redactie

De Drontense golfclub heeft het afgelopen jaar een niet eerder vertoonde groeispurt vertoond. Dat komt niet alleen doordat andere clubs in de regio problemen hebben met het voortbestaan maar vooral vanwege het besluit van de Golfresidentie om haar baan in Dronten voor een groter publiek open te stellen.

De golfbaan is bijna een kwart eeuw geleden aangelegd als het exclusieve domein van de bewoners van deze Drontense wijk maar sinds een aantal jaren is iedereen er welkom.

“Het is verbazingwekkend”, zegt voorzitter George Gerritsen, “hoeveel mensen nog altijd denken dat we er een hek omheen hebben staan. Niets is minder waar”, zegt hij nadrukkelijk. “Iedereen die de golfsport een warm hart toe draagt begroeten we graag. Om dat daadwerkelijk te laten blijken hebben we vorig jaar de lidmaatschapstarieven behoorlijk verlaagd”.

Omdat het spelen van 9-holes voor vooral mensen met een baan aantrekkelijker is dan een 18-holes abonnement zijn ook daar financiële voorzieningen voor getroffen. Bovendien kan men bij de Golfresidentie kiezen voor een combinatielidmaatschap met de Openbare Golfclub Dronten en/of met de shortgolfbaan in Swifterbant.

De golfclub Dronten beschikt over een 18-holes baan die door de Nederlandse Golf Federatie zo’n tien jaar geleden met de A-status werd verblijd. Het zegt iets over de kwaliteit van de baan – die door vriend en vijand alom wordt geroemd – maar ook over de erbij horende voorzieningen. Het onlangs uitgebreide grand-café De Vier Seizoenen heeft een volwaardige restaurantfunctie waar het volgens velen goed toeven is. Het grote terras aan de zuidzijde van het restaurant werd een aantal jaren terug uitgeroepen tot het mooiste van Flevoland.

Golfresidentie Dronten
Golfresidentie 129
8251 NS Dronten

secretaris@golfresidentie.nl
www.golfresidentie.nl