De Brug

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Fysiotherapeuten blijven bereikbaar

Fysiotherapeuten blijven bereikbaar
Redactie: Nick de Vries

Net als voor veel andere beroepsgroepen zijn het moeilijke tijden voor de fysiotherapie. Door de adviezen en maatregelen van de overheid m.b.t. de corona crisis hebben alle praktijken fysiek hun deuren moeten sluiten. Zowel voor cliënten als voor de therapeuten een hard gelag vertelt fysiotherapeut Paul Tegelaar namens het Kamper Overleg Fysiotherapie.

Klachten van het bewegingsapparaat stoppen nu eenmaal niet door het corona virus. We horen inmiddels regelmatig mensen die dreigen terug te vallen door de onderbreking van hun behandeling of hun revalidatie traject. Daarnaast zorgt onvoldoende beweging, langdurig zitten en extra stress nog eens voor nieuwe problemen van de spieren en gewrichten. Een zorgelijke situatie die erg zal worden naarmate de huidige situatie langer duurt verwacht hij.

De fysiotherapeuten zien het gebeuren, maar hebben zich niet neergelegd bij de situatie. Fysiek behandelen is weliswaar niet meer mogelijk, maar het betekent niet dat ze mensen helemaal niet kunnen helpen.

Alle praktijk van het KOF, het Kamper samenwerkingsverband van fysiotherapeuten, bieden inmiddels de mogelijkheid om een behandeling te begeleiden via een telefonisch consult of zelfs met behulp van video bellen. Het doen van een intake, het geven van adviezen en het doornemen en begeleiden van oefentrajecten en het aanleggen van tapevormen zijn zaken die prima mogelijk blijken via telefoon of beeldverbinding. Het blijkt een nuttig en welkom alternatief in deze tijd.

Ook alle zorgverzekeraars zijn zich bewust van het belang dat een deel van de fysiotherapie behandelingen doorgang kan vinden. Zij blijken bereid om de telefonische consulten ook te vergoeden volgens de geldende afspraken binnen het verzekeringspakket.

De collega’s van de Kinderfysiotherapie, Goedzorg, Venestraat, West, Mookus, Praktijk Flevowijk en Papegaaij & Tegelaar (inclusief handtherapie) blijven daarom ook in deze corona crisis hulp bieden voor alle klachten van het bewegingsapparaat.