De Brug

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Feestelijke afsluiting weerbaarheidstraining Sta Sterk in Kampen

Feestelijke afsluiting weerbaarheidstraining Sta Sterk in Kampen
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN – Vorige week is de buitenschoolse weerbaarheidstraining Sta Sterk van #welovesociety, op gepaste afstand, feestelijk afgesloten. Tijdens de Sta Sterk training van 10 bijeenkomsten kwamen kinderen uit groep 5 t/m 8 van verschillende basisscholen uit de omgeving na schooltijd bij elkaar om te werken aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Na een aantal maanden waarin niet getraind kon worden, is na het inhalen van de openstaande trainingen, de training feestelijk afgesloten met een diploma-uitreiking. De kinderen lieten samen met de trainers verschillende oefeningen en spelvormen uit de training zien aan de gasten en toetsten hun kennis rondom weerbaarheid. De kinderen lieten zien hoe ze hun grenzen kunnen aangeven, hulp kunnen vragen aan een ander en het beste kunnen reageren in bijvoorbeeld pestsituaties. Ook het meedoen en omgaan met buitensluiten op het schoolplein kreeg aandacht. De kinderen hadden veel plezier in het overbrengen van de kennis die zij in de training hebben opgedaan.

Een bijzondere band

Trainer Sharien van Arendonk kijkt terug op een geslaagde training: “Wat een enthousiaste groep kinderen om mee te werken. Als je samen met anderen mag werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en leert reageren en omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band.”

Aanmelden

In de winter start de volgende Sta Sterk training voor kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool. De lessen zijn op maandagmiddag na schooltijd in Kampen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk voor meer informatie op de website van #welovesociety of neem telefonisch contact op via 088-066 5006.