<< Ga terug

Fair and Share - Voorlopig de laatste

Fair and Share - Voorlopig de laatste

Wat ben ik blij met de reeks columns die ik heb geschreven de afgelopen maanden. Het is zo fijn om aan de vele reacties te merken dat het gelezen wordt.


Ik ben begonnen met het schrijven van deze column om duidelijk te maken hoe het eraan toe gaat in de reguliere kledingindustrie. Wat mij betreft kan het zo echt niet langer. Ik ben mijn winkel begonnen met als doel de ogen van mijn klanten te openen. Bewustwording. En dat je daar vervolgens natuurlijk ook naar gaat handelen.


En dat lukt! Ik spring dagelijks een gat in de lucht. JOEPIEEEEE!! Weer iemand die het zich opeens realiseert en met zichzelf een challenge aangaat om geen ‘foute’ kleding meer te kopen. Dat begint vaak met het kopen van tweedehands kleding, want dat is de meest toegankelijke eerste stap om te nemen. Mooi meegenomen is dan natuurlijk dat de tweedehands kleding bij Fair and Share van zulke goede kwaliteit is. Bijna niet te onderscheiden van nieuwe kleding.


Daarna wordt de volgende vraag gesteld: Wat is er dan goed aan de ‘goede’ kleding? Wat zijn de voordelen van het kopen van de nieuwe collectie fairtrade kleding bij Fair and Share? In het kort: Eerlijk en duurzaam gemaakt, dat wil zeggen met zorg gemaakt en goed voor mens en milieu. Goede kwaliteit, heerlijk materiaal, helemaal hip.


Ook zeg ik altijd, je moét niks. Maar bedenk wel wat je doet als je bij een ‘fast fashion’ keten veel kleding voor weinig geld koopt. Wees je ervan bewust dat als je daar iets koopt, je eigenlijk tegen die keten zegt: ‘Ik vind jouw winkel goed en ik sta achter de werkwijze die jullie hanteren om aan deze kleding te komen. Ik betaal hier graag geld voor. Ga vooral door met wat jullie doen’. Daarna mag je zelf invullen hoe en waar jij jouw geld aan kleding wilt uitgeven…


Nogmaals allemaal heel erg bedankt voor de complimenten en de bezoekjes aan mijn winkel! Alle columns zijn terug te vinden op mijn website www.fairandshare.nl, mocht je ze nog eens terug willen lezen. Heb je nog vragen, stel ze gerust. Ik beantwoord ze graag en hoop daarmee iedereen een beetje op weg te helpen naar een eerlijke, duurzame en bewuste lifestyle. Tot na de zomerperiode!

Geerstraat 21, Kampen
Tel: 038 - 331 77 88
info@fairandshare.nl
www.fairandshare.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo