<< Ga terug

Fair and Share - Koop jij bewust?

Fair and Share - Koop jij bewust?

In de supermarkt kijk je op de verpakking naar de ingrediënten, omdat er iets in zou kunnen zitten wat ongezond voor je is? Maar doe je dat ook wel eens met de kleding die je koopt? In bijna elk kleding stuk zit een label waarop je veel informatie kunt vinden. In welk land is het gemaakt of van welke ‘ingrediënten’? Als je van wol de kriebels krijgt, dan koop je het niet. En als je van ‘made in Bangladesh’ de kriebels krijgt, wat doe je dan? Denk je daar over na?


Ik krijg de kriebels van de massa’s kleding in de grote ketens. Er worden miljoenen stuks kleding helemaal niet verkocht. De mode-industrie is niet voor niks de grootste milieuvervuiler na de olie-industrie. Er wordt veel te veel gemaakt. Maar dat kan anders. Produceer alleen dat wat de klant, jij dus, daadwerkelijk wil hebben. En maak het met zorg, zodat het langer mee gaat.
Als ik kleding koop is mijn motto: ga ik dit kledingstuk minstens 25 keer dragen? Ik vind dat we hierover met elkaar in gesprek kunnen gaan. Maar op een sympathieke manier. Niemand is toch tegen een schoon milieu? Al is het moeilijk om daar naar te handelen. Door het bespreekbaar te maken, helpen we elkaar. Zo worden we ons bewuster van wat we kopen. Als je iets moois koopt voor een feest of een afspraakje, kun je ook in een tweedehands winkel kijken wat er al is. Heb je iets nieuws gekocht van kwaliteit, deel het dan daarna weer bij een kledingruilfeestje, of breng het in bij een tweedehands winkel. Wellicht krijg je er, zoals bij Fair and Share, weer wat voor terug. Maar kies je voor een fairtrade kledingstuk, dan is cirkel weer rond. Daar krijg je echt een goed gevoel van!

Diane Hund van Fair and Share in Kampen
- Diane -


Fair and Share.
Geerstraat 21 Kampen
038-3317788
www.fairandshare.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo