<< Ga terug

Eijgelaar Natuursteen - Grafsymboliek

Eijgelaar Natuursteen - Grafsymboliek

Wandelend over de begraafplaatsen, zie je overal om je heen grafsymboliek. Soms zijn deze symbolen aangebracht om het monument te versieren, maar vaak ook om een gedachte of idee te visualiseren.

In onze regio zie je vooral op het Christendom gebaseerde symboliek rond het sterven en begraven, wat vaak tot uitdrukking wordt gebracht in bloemen, planten, dieren, mensen en voorwerpen. Hieronder worden een aantal bekende symbolen afgebeeld en uitgelegd.

De treurwilg is het symbool van rouw en verdriet. De hangende takken symboliseren de tranenstroom die in de aarde verdwijnt.

De palmtak is het attribuut van de godin van de overwinning, Victoria. De Christenen laten de palmtak zien als symbool van de overwinning op de dood door en in Christus.

De roos heeft vele betekenissen, zij staat voor liefde, maar ook voor de vergankelijkheidvan het leven.

De gevleugelde zandloper is het symbool van de kortstondigheid van dit leven. De omkeerbaarheid van de zandloper wordt in de christelijke traditie gezien als het nieuwe leven na de wederopstanding.

Alpha & Omega zijn de eerste en laatste letter van het Griekse alfabet en symboliseren God als het begin en einde van alle dingen.

Warme groet,
Riëtte Piening
Nijverheidsstraat 24
8263 AM KAMPEN
T. 038-3312175
www.eijgelaar.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo