<< Ga terug

Eijgelaar Natuursteen - Glimmende elementen op grafstenen

Eijgelaar Natuursteen - Glimmende elementen op grafstenen

Ook op grafmonumenten zie je steeds vaker blinkende bling-bling en andere glimmende elementen schitteren.


In de vorige column lieten we voorbeelden zien hoe Swarovski kristallen op subtiele manier (zoals de afgebeelde kristalletjes in het hart van het roosje van de rozenkrans), maar óók heel uitbundig, op een grafmonument verwerkt kunnen worden. Natuursteen met veel glimmers, kom je ook steeds vaker tegen op de begraafplaatsen. Dit kunnen gepolijste/glimmende stenen zijn, die je - helemaal als de zon schijnt - als het ware tegemoet fonkelen. Maar ook in ruwe stenen kunnen prachtige glimmertjes te zien zijn. Deze ruwe stenen zijn er in verschillende kleuren, zoals zachtrose, blauw, zwart en groen.

Een andere manier waarop fonkelende elementen in een grafmonument verwerkt worden, is door het gebruiken van glimmende glassteentjes in plaats van grind of tuinaarde, zoals de hierboven afgebeelde hartvormige glassteentjes.
Glassteentjes zijn in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar.


Metalen, zoals brons en RVS, kunnen ook dusdanig bewerkt worden, dat ze gaan glimmen. RVS en brons worden vaak als tekstplaatje op een grafmonument gebruikt, maar kunnen ook op een manier vormgegeven worden, dat er een vlinder, een bloem of (wereld)bol, zoals hiernaast afgebeeld staat.

Warme groet,

Riëtte Piening

www.eijgelaar.nl/Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo