De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Eijgelaar Natuursteen: een monument van glas

Eijgelaar Natuursteen: een monument van glas
Redactie: BrugMedia

Ondanks de kwetsbare uitstraling, is glas een duurzaam materiaal dat bijzonder geschikt is als monument. Glas is hét materiaal bij uitstek om een monument een minder zware uitstraling te geven. Ook biedt glas veel mogelijkheden en technieken om een persoonlijk monument te realiseren. Bijna alle monumenten van glas zijn dan ook eigen, unieke ontwerpen.

Een glaspaneel is verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog tot transparant, het kan gebogen worden, gematteerd, de zijkanten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt en het glaspaneel kan op diverse manieren gedecoreerd worden. Een tekst of schildering kan bijvoorbeeld met emailles duurzaam ín het glas gesmolten worden. Glas combineert ook mooi met andere materialen, zoals gepolijst of ruw natuursteen, versteend hout of (gekleurd) RVS.


Eijgelaar Natuursteen heeft in Barneveld een eigen glaskunstatelier, waar de glasspecialisten met liefde het monument volgens wens uitwerken tot tastbare herinnering. Nabestaanden komen soms ook op afspraak kijken tijdens dit proces.


Hieronder ziet u hoe een afbeelding/ object uitgewerkt kan worden door verschillende stukjes glas te snijden en op glas te smelten (1e
foto), gedetailleerd gegraveerd kan worden (2e foto) en dat er ín het glas ook 3D contouren gesmolten kunnen worden, zoals hier de eigen handafdrukken(3e foto).

Glasmonumenten bij Eijgelaar Natuursteen.Foto graferen in een glazen monument bij Eijgelaar Natuursteen. 3D afdrukken in glazen grafmonument bij Eijgelaar Natuursteen

Warme groet,

Riëtte Piening

Riette Piening, eigenaar van Eijgelaar Natuursteen BV

www.eijgelaar.nl