De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Eijgelaar Natuursteen: De lantaarn

Eijgelaar Natuursteen: De lantaarn
Redactie: BrugMedia

Wanneer je een kaarsje aansteekt voor je overleden dierbare, is dat een concrete handeling waarmee je je verbondenheid met de ander tot uitdrukking brengt. Dat kan letterlijk en figuurlijk verlichting geven.


Warmte, verbondenheid en licht… Steeds vaker wordt een lantaarn als functioneel sieraad op een grafmonument geplaatst. De lantaarn kan dan ook in dezelfde natuursteensoort gemaakt worden als het monument zelf. En er zijn steeds meer bijzonder vormgegeven lantaarntjes verkrijgbaar in cortenstaal, rvs, brons en aluminium, eventueel gecombineerd met glas. De lantaarn kan nog afgewerkt worden met een passende versiering, zoals een figuratie in het glas of met enkele Swarovskikristallen. Meestal is er ook een bijpassende vaas bij de lantaarn verkrijgbaar. Om diefstal en het omvallen van de lantaarn te voorkomen, wordt de lantaarn vaak op een vooraf besproken plaats vast gemaakt.

De vlam van een kaars kan symbool staan voor de vlam in je hart die nooit dooft.
BronsCortenstaalNatuursteelRVS


Het is belangrijk in de lantaarn speciale grafkaarsen te branden: een kaars in een beschermend omhulsel. Waxinelichtjes en ‘normale’ kaarsen zijn minder geschikt, omdat deze sneller kaarsvet lekken. De vlekken die dan ontstaan in het natuursteen, zijn maar nauwelijks te verwijderen.

www.eijgelaar.nl/graflantaarns

Eijgelaar Natuursteen, Nijverheidsstraat 24 in Kampen