De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

De eerste écht volledig elektrische bestratingsmachine in Kampen is een feit

De eerste écht volledig elektrische bestratingsmachine in Kampen is een feit
De machine is inmiddels in gebruik genomen door wethouder Martin Ekker.
Foto: Foto: Tennekes.
Redactie: Nick de Vries

Aannemingsbedrijf Woning is sinds deze week actief met de Roadprinter ECO, een volledig elektrische bestratingsmachine die wordt aangedreven door een Lithium-ion accu. Met deze machine kan je een straat met een breedte van maximaal 6 meter in één keer (her)bestraten.

Een mooie ontwikkeling volgens projectleider Edwin Brink. Het duurzaam en veilig ondernemen staat bij Woning hoog in het vaandel en zijn thema’s waar de overheid volop in investeert. Deze machine wordt via zonnepanelen bij ons aan de zaak opgeladen en kan gemiddeld een week draaien op de accu’s. Het grote voordeel voor de mannen is dat de machine geheel stil functioneert, dus geen draaiende motor de hele dag, en de stratenmakers hoeven niet meer de hele dag op de knieën.

Woning is al sinds 1988 bezig met machinaal straten, het machinaal stellen van opsluitingen en leggen van betonplaten. Het enige probleem dat zich de afgelopen jaren voordeed was dat het machinaal her-bestraten en het leggen van gebakken materialen moeizaam ging en soms niet mogelijk was. Met de Roadprinter ECO kan zowel (her)bestraat worden en het leggen van gebakken bestrating is ook simpel uit te voeren. Deze machine is daar dus een mooie aanvulling in.

Momenteel draait de machine aan de Bisschopswetering en zal in de loop van het voorjaar ingezet worden bij de bestrating aan de Geert van Woustraat.