De Brug

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

De Bovenkerk in 1000 stukjes

De Bovenkerk in 1000 stukjes
Redactie: Nick de Vries

De verkoop van puzzels is in deze weken van corona-crisis enorm gestegen. Dat is niet gek: puzzelen geeft afleiding en is ontspannend om te doen. Bovendien is het leuk om te zien hoe een mooie afbeelding stukje voor stukje tevoorschijn komt. Vanaf nu zijn er bijzondere puzzels te verkrijgen: met een luchtfoto van een kerk in Kampen. Er zijn vier verschillende, van de Bovenkerk, Broederkerk, Open Hof en de Westerkerk.

De kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Kampen bedachten de actie en inmiddels zijn ook andere kerken aangehaakt. Mensen kunnen niet naar de kerk komen, dus er komt minder geld binnen. Met de verkoop van de puzzels hopen ze mensen blij te maken met een leuke puzzel, en tegelijk krijgt de kerk een steuntje in de rug. De actie slaat aan: er zijn al meer dan 300 puzzels besteld in de webshop. Dat is niet vreemd, want als je niet voor jezelf bestelt, is een puzzel ook heel geschikt om cadeau te doen. Iedereen kent wel iemand die wat afleiding kan gebruiken.

De puzzels zijn tot 30 april te bestellen via www.kerkpuzzelkampen.nl en kosten €24,95 per stuk. Wie er meer dan één wil kopen, krijgt 20% korting. Voor vragen en meer informatie over de actie kan gemaild worden naar: kerkpuzzelkampen@gmail.com.

De puzzels worden speciaal gemaakt voor deze actie, dus het duurt even voor ze daadwerkelijk op de tafel liggen. Eind mei krijgt iedereen bericht over het afhalen of bezorgen van de puzzels. Hoe dat precies zal gaan hangt uiteraard af van de maatregelen rondom corona die dan gelden. Gelukkig is zo’n bijzondere puzzel het wachten waard!