De Brug

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Comité Woord en Daad Kampen/IJsselmuiden collecteert digitaal van 13 tot en met 18 april 2020

Redactie: Nick de Vries

Woord en Daad startte vorig jaar, toen het geweld in Burkina Faso steeds verder toenam, een noodhulpactie om onze partners en de vluchtelingen te ondersteunen. Sindsdien is de situatie verslechterd. In april en mei willen we in Kaya en Kongoussi via onze partners in totaal 320 gezinnen ondersteunen met voedselpakketten.

We richten ons op de meest kwetsbare gezinnen. Burkina Faso telt het grootste aantal coronabesmettingen in West-Afrika en de zwakke gezondheidszorg kan een grote toestroom van patiënten niet aan. Juist hier is preventie cruciaal, maar ook een extra uitdaging. Naast voedselpakketten worden ook kits voor effectieve sanitaire hygiëne uitgedeeld. Deze pakketten bestaan onder andere uit desinfecterende gel en zeep.

Het coronavirus brengt ook veel onzekerheid in Nederland, maar als Woord en Daad kunnen we onze ogen niet sluiten voor de nood van de vluchtelingen in Burkina Faso. Samen verbonden, juist nu!

We kunnen dit jaar helaas niet langs de deur om te collecteren. Geeft u een bijdrage via de online collecte? Hartelijk bedankt!

Bekijk meer informatie over de collecte op: https://www.woordendaad.nl/collecte-comite-kampen-ijsselmuiden.