De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Banketbakkerij Smit komt met nieuwe lunchkaart die smaakpapillen prikkelt

Banketbakkerij Smit komt met nieuwe lunchkaart die smaakpapillen prikkelt
Redactie: Nick de Vries

Banketbakkerij Smit heeft haar lunchkaart vernieuwd en flink uitgebreid. Heerlijk verse broodjes, die ter plekke worden gebakken, en tosti’s prijken op de kaart. Ook kan je er terecht voor heerlijke huisgemaakte soep. In december is uiteraard de erwtensoep bij veel mensen populair, maar ook de mosterdsoep is een hardloper.

Zoals de tosti met zalm en brie dat is bij de tosti’s. Qua broodjes kan je kiezen uit de betere traditionals zoals broodje salami, zalm, gezond, gehakt en ham/kaas om wat voorbeelden te noemen. En tijdens de wintermaanden broodje rookworst nieuw op de kaart. De lunch wordt bereid door Raymond Vliegen, een kok van de oude stempel. “Onze soep komt niet uit een pakje. We bereiden die met verse bouillon en met groenten van de markt hier om de hoek.”

Vliegen is blij en dankbaar dat ondernemers Claudia en Eric Rülander van de banketbakkerij hem de ruimte geeft om er echt wat lekkers van te maken. “Dat je met verse, goede producten werkt en niet met producten uit een pakje is geen vanzelfsprekendheid. Bij de tosti Hawaii met ananas heeft Vliegen even getwijfeld. “Mensen zijn bijna vergeten hoe verse ananas smaakt waardoor er haast een smaakvervlakking optreedt. Wij willen met deze lunchkaart er een smaaksensatie van maken.”

Met de nieuwe lunchkaart voorziet Banketbakkerij Smit in de vraag van de klant. Claudia: “Veel mensen gaven aan dat ze graag een uitgebreidere lunchkaart zouden zien naast ons aanbod aan gebak. Daarin voorzien we nu.”’

Banketbakkerij Smit

Oudestraat 148

smitkampen@outlook.com