De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Anneke en Arien niet meer weg te denken bij Slagerij van Asselt

Anneke en Arien niet meer weg te denken bij Slagerij van Asselt
Anneke van Asselt (l) en Arien Palland
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Als bedrijf is het maar wat fijn dat je kunt bouwen op vakkundig personeel dat weet wat er te koop is. Bij Slagerij van Asselt geldt dat zeker voor Anneke van Asselt en Arien Palland. Zij werken al twintig jaar bij de Kamper slagerij.

De 56-jarige Arien ging twintig jaar geleden vlees halen bij Slagerij van Asselt en had toen niet kunnen vermoeden dat haar bezoekje zou uitmonden in een vast dienstverband bij Slagerij van Asselt. “Ik vroeg of ze hulp nodig hadden. ‘Kom maar mee’, zei Anneke. Voordat ik het wist zat ik eraan vast.”

Anneke is Anneke van Asselt. Ze is getrouwd met mede-eigenaar Rein van Asselt en is evenals Arien al jarenlang werkzaam in de winkel van Slagerij van Asselt. Anneke heeft al jarenlang een kapsalon aan huis in Ruinerwold. Op donderdag werkt ze in de winkel bij Slagerij van Asselt. Arien doet dat op vrijdagmorgen.

Vanaf het begin heeft Arien zich echt thuis gevoeld bij Slagerij van Asselt. “Het is echt een familie. Hier hangt warmte, liefde en er is begrip voor elkaar. Slagerij van Asselt is een stukje van mezelf geworden. Ik heb geen weekend als ik niet bij Slagerij van Asselt gewerkt heb.” Anneke gaat elke donderdag met veel plezier naar Kampen. “De contact met de mensen is heel leuk. Het is elke donderdag heel erg gezellig in de winkel.”

De beide vrouwen benadrukken dat kwaliteit voorop staat bij Slagerij van Asselt. Anneke: “Alle producten zijn van eigen makelaardij. Onze rookworsten worden zelfs verkocht bij verschillende supermarkten, bij de groenteboer en op de markt.” “Mensen vragen erom. Ze willen het gewoon”, besluit Arien.

Slagerij van Asselt

Sint Nicolaasdijk 81 Kampen