<< Ga terug

Als Happen komt... is een broodje extra lekker!

Als Happen komt... is een broodje extra lekker!

Door Alex de Jong/Attest Communicatie

Op een dag dacht ze “het lijkt me wel leuk om mensen ontbijtjes te bezorgen”.' En dus deed ze het gewoon, naast haar bestaande baan. 'Niemand dacht dat het een succes zou worden. Maar ja, je moet ook dingen doen die je leuk vindt.' Inmiddels is Happen een begrip in Kampen en omgeving, en verdient Anne de Jong (30) - precies zoals alleen haar man van meet af aan wél had verwacht - er een leuke boterham mee. 'Maar het is flink bikkelen, hoor!'

Anne zat op 1 augustus 2016 bij de Kamer van Koophandel om Happen Catering in te schrijven. 'Ze vroegen me: heeft u een plan? Weet u hoeveel ontbijtjes u gaat verkopen? “Ik zie wel”, zei ik, “Eén of twee per week?”' Anne de Jong toont haar stralende lach. Het is, naast haar broodjes, hét handelsmerk van Happen.

Ontslag genomen
Met weinig meer dan een mooi logo en een Facebookpagina ging ze van start. Vier maanden later besloot ze ontslag te nemen en zich volledig op haar eigen bedrijf te richten. Happen; begonnen als een ontbijtservice, groeide in no time uit tot een heus cateringbedrijf. 'Mensen begonnen me te vragen voor catering op feestjes en partijtjes.' Ze deed het allemaal.
Tegenwoordig kan (en moet) ze paal en perk stellen. Tenslotte heeft ze naast happen, een jong gezin en wil ze er ook voor haar kinderen zijn. 'Ik richt me alleen nog op broodjes voor ontbijt, lunch en uitvaart, en op zoetigheden zoals muffins en koeken voor bij de koffie', vertelt ze. 'Ik heb klanten in Emmeloord, Dronten, Zwolle, Emst...' Happen heeft veel vaste klanten. Zo begint ze al een jaar lang iedere donderdagochtend om half zes en maakt dan een heerlijk ontbijtje voor vijftien Zwolse ondernemers klaar. 'Zij doen samen aan fitness en willen rond acht uur nog een gezamenlijk ontbijt, voordat ze aan de dag beginnen.'

Aandacht
'Een broodje maken kan iedereen,' stelt Anne. 'Ik probeer dus zoveel mogelijk te verrassen en van mijn catering iets persoonlijks te maken. Het helpt daarbij zeker dat ik een vrouw ben.' Zo zal ze een doos broodjes nooit zomaar bij de receptie afgeven, maar altijd vragen waar het genuttigd wordt en dan voorstellen om het in die ruimte uit te stallen. 'Zo weet ik meteen dat mijn broodjes altijd goed worden gepresenteerd.' Lekkere broodjes, aandacht, verrassen en vernieuwen, het is haar handelsmerk. Dat, en die altijd stralende glimlach.

Paspoort
Naam: Anne de Jong | Woonplaats: Kampen
Bedrijf: Happen Catering
Website: www.happencatering.nl
Onderneemster sinds: 2016

Waarom ik onderneemster werd: Ik ben al heel jong gaan werken in de supermarkt. Op een gegeven moment dacht ik 'is dit het?' Ik miste creativiteit. En zo ontstond Happen, gewoon omdat ik iets wilde doen wat me erg blij zou maken.

Wat de meeste mensen niet van mij weten: Ik sta graag op de planken. Musicals. Vorig jaar met The Wiz, dit jaar met Footloose.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo