De Brug

Dinsdag, 2 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Afscheid groentezaak Van Lente in Kampen Zuid

Afscheid groentezaak Van Lente in Kampen Zuid
Redactie: BrugMedia

KAMPEN – Van Lente Groente en Fruit heeft de zaak aan de Jan van Arkelstraat verkocht. Het was enerzijds geen makkelijk besluit om Kampen Zuid en de trouwe klanten daar vaarwel te zeggen. De catering en partyverhuur die Van Lente ook al jaren biedt, is echter dusdanig gegroeid dat je dit er niet meer even bij doet.

“Daarbij willen we benadrukken dat de groentezaak in IJsselmuiden gewoon open blijft. We doen liever twee dingen heel goed dan drie dingen minder”, begint Gert-Jan Van Lente zijn verhaal. Het vaste team aan de Jan van Arkelstraat staat garant voor kwaliteit. Alleen kwam Gert-Jan Van Lente zelf de laatste tijd minder in de winkel dan hij zou wensen. Terwijl hij op andere momenten nog wel meer tijd zou willen besteden aan catering en de verhuur van bijvoorbeeld springkussens en hindernisbanen voor buurt- en bedrijfsfeesten. “Hoewel we er de laatste jaren nauwelijks ruchtbaarheid aan hebben gegeven, hebben we onze handen wekelijks vol aan de tientallen feesten en partijen die wij op dit moment al mogen verzorgen.”

Party

Nu heeft elk nadeel zijn voordeel. Het personeel dat nu de groentezaak helpt runnen, blijft gewoon voor Van Lente werken, maar straks dus in de catering en partyverhuur. Van Lente heeft zin in het nieuwe avontuur. Het afscheid in Kampen Zuid laat Van Lente niet onopgemerkt voorbij gaan. Gert-Jan van Lente: “Op 1 juni stoppen we definitief. In de week daarvoor hebben we een aantal leuke acties voor de klant.”

De ondernemer heeft altijd met veel plezier gewerkt aan de Jan van Arkelstraat. ‘Zuid’ noemt hij een wijk met een mooi eigen karakter. Van Lente zit nu 22 jaar in het pand dat al zeventig jaar de functie van groentezaak heeft. Graag had Van Lente gezien dat een andere groenteboer hem had afgelost. “Dat had ik eerlijk gezegd ook wel verwacht. De omzet die we hier hebben, is echt prima. Een andere groenteboer had dit zeker kunnen voortzetten.”

Die andere groenteboer kwam er dus niet. In plaats daarvan meldde eigenaar Tim Veldhuis van supermarkt Coop zich. Van Lente is blij dat hij het pand aan Veldhuis heeft kunnen overdoen. Wat voor soort zaak er komt, is nog niet bekend. De groentezaak in IJsselmuiden wordt – ook in de toekomst – gerund door Harold van Lente, de broer van Gert- Jan. Gert-Jan van Lente zelf zal zijn handen vol hebben aan de catering en partyverhuur.

Site

Op de nieuwe site http://www.vanlentecateringenverhuur.nl/ tref je het complete aanbod. Met onder meer barbecue, catering, party- en spelverhuur, bedrijfscatering, Pizza Party, hapjescatering en lunches. Qua partyverhuur kan je onder andere denken aan partytenten, marktkramen, springkussens, dartbanen, midgetgolf banen en een biertaps. Maar ook aan allerlei praktische zaken als serviesgoed, verwarming, meubilair en geluid.

Bij buurfeesten vanaf twintig personen kan de klant ervoor kiezen dat er een aanhangwagen klaarstaat met daarin alle benodigdheden voor een compleet buurtfeest. Van Lente: “Je krijgt van ons een code waarmee je de aanhangwagen kunt openen. Het mooie aan het concept is dat je dus niet voor ons hoeft thuis te blijven op bijvoorbeeld een drukke zaterdag. Na afloop kan je alles, inclusief de afwas, weer in de aanhangwagen laden.” Wie een bedrijfsfeest in handen geeft aan Van Lente heeft helemaal nergens omkijken naar. In dat geval komt Van Lente alles compleet inrichten. Gert-Jan heeft zin om bestaande succesvolle formule nog verder uit te gaan bouwen. “Ik vind het best wel spannend. Aan de andere kant gaan we verder met iets waar we al jaren goed in zijn.”