De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

‘Bij het horen van de klank was ik direct verkocht’

‘Bij het horen van de klank was ik direct verkocht’
Redactie: Nick de Vries

Na de workshop Hoor’ns in de bovenbouw van de basisschool weet Esther het zeker: hoorn, dat instrument wil ze leren bespelen! Inmiddels speelt de 14-jarige scholiere mee in het Quintus Hoornensemble en maakte ze onlangs haar solodebuut in de Sint Annakapel.

Hoorndocente Els Rademaker geeft regelmatig workshops op basisscholen. “Dat doen we vanuit Kunst & Kind Kampen. Bij de workshop Hoor’ns ontdekken kinderen hoe het geluid ontstaat en wat een telefoon, raceauto, bakker en boom met een hoorn te maken hebben. Want de hoorn is een instrument waarbij veel te ontdekken valt, zowel vanuit muzikaal als historisch oogpunt. Uiteindelijk bouwen de kinderen hun eigen ‘toeter’ van huis-, tuin- en keukenmateriaal.”

Solodebuut

Na afloop van zo’n workshop Hoor’ns, kwam de toen 9-jarige Esther thuis met de mededeling dat ze Hoorn wilde leren spelen. “Dat vonden ze thuis wel bijzonder, ja. Maar ik was er écht van overtuigd. Het is een prachtig instrument. Vooral door de mooie, warme en diepe klank.” Naast het optreden met het hoornensemble, maakte Esther onlangs ook haar solodebuut tijdens het Sint Annakapel concert. “Samen met mijn vader, hij begeleidde mij op het orgel. Optreden met het Hoornensemble doen we ook altijd tijdens het Open Huis dus wie ons wil horen, moet 25 mei naar Quintus komen.” Het Open Huis duurt van 13.00 tot 17.00 uur en geeft bezoekers de gelegenheid om alle mogelijkheden op het gebied van muziek, dans, theater, schrijven, kunst en ambacht te ontdekken. Meer informatie over Quintus of het Open Huis is te vinden op de www.quintuskampen.nl of de evenementenpagina www.allesondereendak.nu.