<< Ga terug

Reflex-trainer Henk Gootjes: ‘Het volleybal heeft gewonnen’

Reflex-trainer Henk Gootjes: ‘Het volleybal heeft gewonnen’
Foto: Foto Tennekes

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Zalsman/Reflex staat in de halve finale van de landelijke beker ten koste van eredivisionist Coniche Topvolleybal Zwolle en dat leidde zaterdagavond tot groot enthousiasme in de Reflexhal. Spelers, trainers en supporters zijn trots. Volgens trainer Henk Gootjes heeft het volleybal gewonnen. “Wij houden onze aandacht louter en alleen bij het spelletje.”

Daarmee deelde de trainer even een sneer uit naar Zwolle. Vanwege het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) moest Reflex drie spelers missen. Ook libero Lars Bergsma was zaterdag niet beschikbaar. Reflex wilde daarom graag op een latere datum spelen, maar de Zwollenaren wilden daar volgens Gootjes niet aan meewerken. “Dat was flauw. We hebben drie datums voorgesteld. ‘Het komt goed’, kregen we uit Zwolle te horen, maar het kwam niet goed. Maar we hebben onze aandacht volledig op het spelletje gelegd. In Zwolle laten ze zich door zoveel dingen afleiden. Wij zijn alleen maar met volleybal bezig en stoppen daar alles in. Dan kun je dit bereiken. Dat heeft zich uitbetaald. Tegen een ploeg die vijf á zes keer per week traint. Wij trainen maar twee keer per week. Daar mogen we apetrots op zijn. Terwijl we niet eens goed hebben gespeeld. Maar op het laatst gaf de ervaring de doorslag.” Volgens Gootjes lag er veel druk op zijn ploeg. “Als eredivisionist had Zwolle de favorietenrol, maar wij waren van mening dat winst zeker mogelijk was. Dat geeft toch een bepaalde druk en dat zag je terug. We hebben in verschillenden andere wedstrijden veel beter gespeeld."

Doordat Zwolle niet wilde meewerken aan het verplaatsten van de wedstrijd, moest Sandor van Straten aantreden als libero. “Zwolle wilde niet op een andere dag spelen. ‘Dan offer ik me wel op als libero, heb ik toen gezegd. Dat heb ik voor het team gedaan. Tijdens de wedstrijd zat ik me op te vreten. Normaal kun je je aandeel leveren aan het net, maar nu moest ik me beperken tot passen en verdedigen. Dat is een heel andere rol. Op een andere positie kun je niet je eigen spel spelen. Dat gold ook voor Robin van Capelle, die nu als passer/loper moest fungeren. Maar ik ben heel trots dat we het hebben gehaald. Dit zijn de krenten uit de pap”, aldus Van Straten, die dolgraag met Reflex terug wil keren in de eredivisie. Als de Kamper ploeg kampioen wordt van de topdivisie, komt het voor promotie in aanmerking, maar de vraag is of de NeVoBo de lage Reflexhal goedkeurt. “Dat zat toch wel. Kijk vandaag eens. Dit is echte promotie voor het volleybal. Zoveel mensen in de Reflexhal. Als je dan als NeVoBo geen dispensatie verleent, kun je je afvragen of de bond er nog wel echt is voor de sport.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo