<< Ga terug

Winnend IJVV toont veerkracht

Winnend IJVV toont veerkracht

(door Gerard Meijeringh)
OOSTERWOLDE – IJVV heeft zaterdag tegen VSCO '61 de tweede zege in de competitie geboekt (2-3). In dit duel toonde IJVV veerkracht door twee keer goed terug te komen van een achterstand via twee treffers van Raymon Beuling. Uiteindelijk bezorgde Maarten Hinderks met een rake kopbal IJVV de verdiende zege.

VSCO hanteerde veelal de lange bal. “Zo probeerden ze spits Rinse van der Velde te bereiken. Die zochten ze continue en daar scoorden ze twee keer uit”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom. Hij zag dat VSCO in de 12e minuut op voorsprong kwam. De vrijstaande Dominique van de Grift kreeg alle gelegenheid om een voorzet in te schieten. Drie minuten later stond het alweer gelijk. Op aangeven van Maarten Hinderks scoorde Beuling. IJVV was hardleers, want een minuut na de 1-1 zag het er achterin weer niet goed uit. Dit keer wist VSCO Rinse van der Velde met succes te vinden. De spits kopte raak. Na ruim een half uur spelen wist IJVV opnieuw de schade te herstellen. Wederom was Beuling succesvol en ook dit keer was Hinderks de aangever.

Na rust ging IJVV op zoek naar openingen. Na een schot van Beuling (naast) kwamen de IJsselmuidenaren in de 70ste minuut op voorsprong. Dit keer fungeerde Hinderks niet als aangever, maar vond hij zelf het net. Rienk van de Wetering had een goede voorzet in huis. Hinderks kopte vervolgens raak. VSCO kon weinig uitrichten en IJVV verzuimde om verder weg te lopen. Daardoor bleef de spanning in het duel, maar de zege van IJVV kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar.

Volgens trainer Lindeboom was het geen toeval dat Beuling twee keer trefzeker was. “Het verschil met de vorige wedstrijden was om op de juiste momenten een voorzet te geven of voorin op de juiste plek te staan. De competitie is voor ons eigenlijk te vroeg begonnen. We moesten Gerjon (Van den Berg,red.) inpassen. Dat kost tijd”, aldus Lindeboom, die nog even stilstond bij de sleutelrol van Hinderks in dit duel. Hij was de vervanger van Jonno Pruim, die kampte met griep. “Twee assists en een doelpunt. Hij heeft het goed gedaan.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo