<< Ga terug

Prachtig afscheid voor Jan van Spijker

Prachtig afscheid voor Jan van SpijkerPrachtig afscheid voor Jan van SpijkerPrachtig afscheid voor Jan van SpijkerPrachtig afscheid voor Jan van Spijker

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM – Jan van Spijker heeft vrijdagavond afscheid genomen bij Wilsum. Hij speelde in 25 jaar maar liefst 625 wedstrijden in de hoofdmacht van Wilsum. De club zwaaide hem uit als voetballer van Wilsum 1 via een afscheidswedstrijd.

Vrijdagavond nam een mysterieteam het op tegen de ploeg van Wilsum, die in 1997 kampioen werd. Het mysterieteam bestond uit spelers waarmee Van Spijker in de laatste twintig jaar mee heeft gespeeld. In de eerste helft speelde Van Spijker met het kampioensteam. De tweede helft vertoonde Van Spijker zijn kunsten in het mysterieteam. Dat deed hij samen met zijn zoon Lean en zijn dochter Lisa. Het Mysterieteam won uiteindelijk met 2-5. Jan van Spijker scoorde ook in zijn laatste duel. Na krap een kwartier in de tweede helft tikte hij eindelijk de 1-4 binnen. Enkele minuten later kwam zijn zoon Lean tot scoren uit een assist van vader Jan. Het leidde uiteraard tot veel enthousiasme bij het talrijke publiek.

Van Spijker genoot met volle teugen van de speciale avond. “Ik heb er geen woorden voor hoe mooi deze avond was. Dat jullie hier allemaal heen kwamen om te voetballen, dat is zo geweldig. Het was super om dit mee te maken”, aldus Van Spijker.

Lees volgende week dinsdag in de Brug een uitgebreid verhaal over deze speciale afscheidswedstrijd.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo