<< Ga terug

Marcel Post gaat door bij DOS Kampen, maar doet noodgedwongen stapje terug

Marcel Post gaat door bij DOS Kampen, maar doet noodgedwongen stapje terug
Foto: Frans Habekotté

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Marcel Post is niet toegelaten tot de trainerscursus UEFA A en dat heeft nogal wat gevolgen. Daardoor mag hij komend seizoen niet als hoofdtrainer op de bank zitten bij DOS Kampen en moet hij een stapje terug doen. Toch gaat hij door bij DOS als trainer en combineert hij deze werkzaamheden komend seizoen met het hoofdtrainerschap bij VENO. DOS gaat op zoek naar een tijdelijke vervanger.

Dat Post niet is toegelaten tot de cursus heeft te maken met het feit dat hij twee seizoenen samen met Edwin Kwakkel als hoofdtrainer fungeerde bij DOS. De KNVB stelt als toelatingseis dat een trainer minimaal twee jaar zelfstandig moet hebben gewerkt als hoofdtrainer. Daarom rekent de KNVB de jaren met Kwakkel niet mee, omdat het hoofdtrainerschap toen werd gedeeld door Post en Kwakkel. Zodoende telt voor Post alleen het huidige seizoen en dat is te weinig.

Daarom heeft Post besloten om VENO de helpende hand toe te steken. De club uit zijn woonplaats Vollenhove zette hoofdtrainer Dennis van den Driessche medio december op non-actief. De club heeft de oplossing dicht bij huis gezocht. Zo is plaatsgenoot Henk Buimer aangesteld als interim-hoofdtrainer voor de rest van het seizoen. Daarna begint hij bij Zalk. Post gaat komend seizoen als hoofdtrainer aan de slag. Door als hoofdtrainer te fungeren in Vollenhove, voldoet Post in de toekomst wel aan de eisen van de KNVB en hoopt hij alsnog de trainerscursus UEFA A te kunnen volgen. “Ik ga bij VENO ervaring als hoofdtrainer ophalen om aan de eisen van de KNVB te kunnen voldoen. Ik ga in mezelf investeren. Zo kunnen we elkaar helpen. Daarnaast vind ik het een goed moment om wat terug te doen voor de vereniging”, aldus Post.

Post gaat DOS niet verlaten en blijft werkzaam als trainer bij het eerste elftal. Hij wil de werkzaamheden bij beide clubs komend seizoen met elkaar combineren. “Zowel DOS als de spelers willen met me verder”, laat Post weten. DOS moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer met de juiste papieren. Volgens Post zijn er voor komend seizoen meerdere constructies mogelijk. Of er komt een trainer bij die gaat samenwerken met Post en assistent-trainer Edwin Starke. Het is ook mogelijk dat een nieuwe trainer een duo gaat vormen met Post. “De invulling hangt af van de wensen van de kandidaten en de club”, aldus Post.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo