<< Ga terug

DOS moet forse nederlaag slikken tegen SVI

DOS moet forse nederlaag slikken tegen SVI
Foto: Frans Habekotté

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen kon het zaterdag niet bolwerken tegen SVI. De na de winterstop sterk presterende Zwollenaren wonnen met 2-6. “Zij waren vandaag gewoon veel beter”, was de conclusie van DOS-trainer Edwin Kwakkel.

Dat was met name de eerste helft het geval. DOS werd bij vlagen weggetikt door een zeer sterk spelend SVI. Dat had ook te maken met de snelle achterstand van DOS. “Tegen zo’n ploeg in vorm moet je geen ruimte weggeven en daarnaast was SVI zeer effectief”, aldus Kwakkel.

SVI begon zelfverzekerd aan de klus in Kampen en kwam al in de 4e minuut op voorsprong. Nico Veldman had een goede versnelling in huis en maakte het vervolgens goed af. Dezelfde speler van SVI was even later dicht bij de 0-2. Dit keer ging zijn inzet net naast. DOS had grote moeite met SVI. De linies lagen te ver uit elkaar en SVI kreeg alle ruimte om er lustig op los te combineren. In de 23ste minuut viel de 0-2. Via een goede pass werd Nico Veldman weggestuurd. Vervolgens legde Kok de bal goed terug, waarna Faisel el Atiaoui raak schoot. DOS werd voor rust van het kastje naar de muur gestuurd en kwam geen moment in de duels. De hoop om met 0-2 de rust te halen werd bruut verstoord door Nathan van Rijn. Hij tekende in de 41ste minuut voor de 0-3.

DOS leek bezig aan een onmogelijke missie. Helemaal toen in de 53ste minuut de 0-4 viel via Milan Koorman. Daarna verslapte SVI echter. DOS ging meer druk naar voren zetten en dat betaalde zich uit. In de 62ste minuut scoorde Allan Bakker de 1-4. In de 66ste minuut kwam DOS nog wel goed weg, toen Veldman een enorme kans liet liggen. Een minuut later kreeg DOS nog meer hoop op een goede afloop. De bal ging op de stip na een overtreding op Allan Bakker. Bas Adema schoot de strafschop binnen in de 67ste minuut. SVI was het helemaal kwijt en beperkte zich tot het spelen van de lange bal. DOS had de regie even nadrukkelijk in handen en was dicht bij de 3-4. Beuling had aan de rechterkant een goede actie in huis. Frank Jansen kreeg vervolgens de kans om de Kamper formatie op 3-4 te brengen, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper.

Drie minuten later toonde SVI zich dodelijk effectief. Youp Kok gooide de wedstrijd definitief in het slot. Drie minuten later bepaalde de sterk spelende Veldman de eindstand op 2-6. Na een fraaie individuele actie scoorde hij de zesde Zwolse treffer.

DOS-verdediger Erik Rotman baalde na afloop. “Vooral de eerste helft was het waardeloos. SVI kreeg alle ruimte. Verdedigend was het slap en we verloren alle duels.” Sparta Enschede verloor zaterdag ook. De nummer twee van de tweede klasse H ging onderuit bij Be Quick. DOS staat daardoor nog steeds twee punten voor, maar deze voorsprong is veel groter geweest. “Maar voor de winterstop hebben we ook veel geluk gehad. Nu zit het af en toe tegen. Maar we hebben na de winterstop verloren van teams uit de top vier, WVF en SVI. En de derby tegen IJVV is een wedstijd op zich. Die kun je ook verliezen. We moeten ons niets aan laten praten. We staan nog steeds bovenaan en andere ploegen laten ook punten liggen”, aldus Rotman, die nog niet heeft besloten of hij nog een jaar doorgaat bij DOS Kampen of stopt met voetballen.



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo