<< Ga terug

DOS Kampen maakt zich op voor klapstuk in Enschede

DOS Kampen maakt zich op voor klapstuk in Enschede
Edwin Kwakkel viert feest met keeper Kevin Dijkstra na het binnenhalen van de eerste periode.
Foto: Frans Habekotté

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen maakt zich op voor een heerlijk toetje op de laatste speeldag van de competitie. Bij nummer twee Sparta Enschede kan DOS Kampen het kampioenschap pakken in de tweede klasse H. De club wordt zaterdag in Enschede gesteund door een grote groep supporters. DOS gaat met vijf bussen naar Enschede. Volgens DOS-trainer Edwin Kwakkel reist zijn ploeg vol vertrouwen af naar Enschede. Zijn ploeg heeft genoeg aan een gelijkspel voor de titel.

Al dagenlang wordt door de DOS-supporters bijna nergens anders meer over gepraat. Zal DOS dan eindelijk weer eens kampioen worden? In 1999 lukte DOS dat voor het laatst. Daarna volgde een lange periode zonder echte prijzen en zakte de club weg vanuit de hoofdklasse naar de tweede klasse. De afgelopen jaren is het herstel ingezet, maar dat werd nog niet verzilverd. Nu is DOS heel dicht bij het kampioenschap. “Als Kevin (keeper Dijkstra,red.) de nul houdt, hebben we ’s avonds groot feest”, zegt Kwakkel.

Afgelopen donderdag steunden de supporters de spelers tijdens de laatste training voor de topper in Enschede met vuurwerk en vlaggen. “Het was een heel mooi saluut. Vuurwerk en de boys met vlaggen. Over steun hebben we niet te klagen. Het leeft gigantisch. Na een mooie zaterdag tegen Zutphen hebben we een prima week gehad.”

DOS ging dit seizoen overtuigend als koploper de winterstop in. Daarna kwam de klad er wat in. De ploeg liet punten liggen. Sparta Enschede kroop steeds dichterbij en kwam op 20 april zelfs gelijk in punten met DOS. De tukkers wonnen in de slotfase van WVF en DOS bleef steken op 2-2 tegen ASC ’62. Met twee zeges tankte DOS daarna vertrouwen. Met name in het laatste duel liet DOS goed voetbal zien.

DOS gaat als koploper naar Enschede op basis van een beter doelsaldo. Volgens Kwakkel is het vertrouwen in een goede afloop groot. “Wij hebben het voordeel dat we een tegenstander treffen die van ons moet winnen. Met dat voordeel gaan we de bus in en dat voordeel kunnen we goed gebruiken. We hebben zo vaak tegen een muur aan moeten voetballen. Nu komen beide ploegen aan voetballen toe.” Volgens Kwakkel kan het doorslaggevend zijn als je als ploeg op voorsprong komt. “Dan kun je compact spelen. Beide ploegen hebben er moeite mee om dat te doorbreken.”

DOS Kampen en Sparta Enschede zijn dit seizoen met afstand de twee beste ploegen in de tweede klasse H. “Sparta Enschede is een ploeg met heel veel ervaring. Ze hebben veel scorend vermogen en kunnen aardig voetballen op het middenveld. Het is een ploeg die vooruit wil spelen, maar wel ruimte nodig heeft. En het is ook een ploeg met spelers die een wedstrijd kunnen opbreken als het niet loopt. Wat we daar tegenover moeten zetten? Een fikse dosis werklust, maar ook goed voetbal. En we moeten op jacht naar doelpunten. We kunnen niet op 0-0 spelen.”

Een wedstrijd tussen de twee beste ploegen op de laatste speeldag met als inzet de titel. Kan het mooier? "Dit is heel gaaf. Nee, ik heb me niet beziggehouden met de nacompetitie. Dat zie ik nu als een noodzakelijk kwaad. We hebben nu veel meer ervaring dan vorig seizoen in de nacompetitie. En toen waren we ook nog gehavend. Nu hebben een heel grote selectie. Ik heb er alle vertrouwen in", besluit Kwakkel.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo