De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk wint IJsselderby

Zalk wint IJsselderby
Foto: Daan Anthony
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – Zoals verwacht heeft Zalk zaterdag de IJsselderby tegen Wilsum winnend afgesloten. De kersverse derdeklasser won met 2-0, maar gemakkelijk ging het niet tegen Wilsum, dat het organisatorisch prima voor elkaar had.

In deze wedstrijd wist Wilsum Zalk prima in toom te houden. “Wilsum speelde naar de mogelijkheden en stond heel compact. Dan is het moeilijk om er doorheen te komen. We speelden in een te laag tempo. Dan speel je het niet kapot”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.

In een wedstrijd met weinig kansen kwam Zalk vlak voor rust toch op voorsprong. Na een corner schoot Sander Kuiper vanuit de kluts raak. In de 65ste minuut viel de 2-0. Wederom uit een dood spelmoment. Uit een corner kopte Menno van der Worp raak. Wilsum probeerde daarna om nog wat aan de achterstand te doen. Zalk kwam wat onder druk, maar kwam niet in de problemen.

Wilsum-trainer Han Hanekamp was tevreden. “Verdedigend hebben we het compact gehouden, maar in balbezit waren we aanvallend. Dat is heel goed gelukt. Maar we hebben moeite om voor de goal te komen en kansen te creëren. Aanvallend komen we nog tekort. Daar moeten we aan werken. Maar er komt wel steeds meer lijn in ons spel. We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Op basis van het vertoonde spel hadden we recht op meer, maar dat ligt ons onszelf. We moeten meer creëren.”

Zijn collega Hamer sprak van een terechte overwinning. “Maar we hebben ondermaats gepresteerd. Het moet echt beter. Kwalitatief kunnen we straks een goed figuur slaan in de derde klasse, maar dan moeten we wel meer energie in de wedstrijden leggen. Zoals scherper in de combinatie en het voetballende gedeelte. En het vooruit denken. Daar moeten we stappen in gaan maken. We spelen straks wel een klasse hoger.”

Na twee nederlagen is Wilsum uitgeschakeld in de districtsbeker. Zalk ligt op koers voor de volgende ronde. De ploeg pakte zes punten en moet zaterdag afrekenen met Go-Ahead Kampen 2. Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in Zalk. Go-Ahead 2 speelde zaterdag gelijk tegen 't Harde en heeft nu vier punten. Daardoor heeft Zalk genoeg aan een punt om door te gaan naar de volgende bekerronde.