De Brug

Zaterdag, 6 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk verspeelt zege in blessuretijd

Zalk verspeelt zege in blessuretijd
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – Zalk heeft zaterdag een bittere nasmaak overgehouden aan het degradatieduel tegen CSV ’28. De ploeg van Gerrit Hamer hield een punt over aan deze confrontatie, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn, was de overtuiging van de thuisploeg. In blessuretijd behaalde CSV ’28 toch nog een punt door te scoren uit een vrije trap (1-1)

Een vrije trap die volgens Hamer nooit had mogen worden toegekend aan de bezoekers. “Dit is hartstikke sneu. Ruben van der Veer en Sander Kuiper lagen op de grond. Vervolgens schoot Ruben de bal weg. Daarna gaf de scheidsrechter een vrije bal, maar het was helemaal geen overtreding”, aldus Hamer. Deze vrije schop van CSV vloog vervolgens binnen. En dat zorgde voor een enorme kater in Zalk. Bij winst was het verschil van Zalk (voorlaatste op de ranglijst) met hekkensluiter CSV ’28 gegroeid naar vijf punten en had het ook aansluiting gevonden bij Hattem en DSV ’61.

Zalk was opnieuw gehavend en moest aantreden zonder Michel en Gerben Hamer en Hendri Vinke. In de eerste helft hadden beide ploegen de organisatie goed op orde en gebeurde er weinig voor de doelen. Beide ploegen waren één keer gevaarlijk. In de rust greep Hamer in. Hij ging met vier man voorin spelen. Zalk zette vol druk op CSV ’28. De gasten kregen echter twee goede kansen in de counter. Daarna pakte Zalk de regie over, maar enkele kansrijke situatie werden niet goed uitgespeeld.

In de 90ste minuut was het toch feest in Zalk. Jeroen van den Bosch ging goed door en schoot vervolgens raak. Even later verstomde de feestvreugde toen CSV ’28 toch nog langzij kwam. Vanaf de aftrap gooide CSV de bal naar voren. Zalk verzuimde vervolgens om een overtreding te maken, waarna vlak bij de zestien een vrije trap werd toegekend. Met wat fortuin sloeg de bal vervolgens in het doel. “1-1 was een reële uitslag, maar de manier waarop de treffer van CSV valt, is hartstikke sneu”, aldus Hamer.