De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk start met een verdienstelijke puntendeling bij BAS

Zalk start met een verdienstelijke puntendeling bij BAS
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

BIDDINGHUIZEN – Zalk is de competitie als promovendus in de derde klasse C begonnen met een 1-1 gelijkspel bij BAS. “Het is mooi dat we in de breedte zo sterk zijn dat we dit kunnen afdwingen”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.

Hamer doelde daarmee op enige personele problemen. Afgelopen woensdag liep Hendri Vinke een spierblessure op. Ook Jeroen van den Bosch kon niet meespelen. Daarom moest Hamer enkele omzettingen doen.

Zalk maakte echter vooral in de eerste twintig minuten een prima indruk. Al in de 2e minuut was er een goede kans voor Sander Held, na een goede steekpass van Aart Schreuder. De inzet van Held ging voorlangs. In de 15e minuut was het wel raak. Schreuder kopte raak uit een strakke corner van Shaan Tasneem. In deze periode verzuimde Zalk om verder weg te lopen. Vlak voor rust kwam de thuisploeg langszij. Ruben van der Veer kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand. Vervolgens werd de strafschop benut.

In de tweede helft kreeg Zalk het zwaarder. Keeper Berry Wagterveld was belangrijk met een goede redding. Zalk bleef op de been en kende met de remise toch wel een geslaagde opening van het nieuwe seizoen.