De Brug

Dinsdag, 2 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk nipt onderuit bij Swift ‘64

Zalk nipt onderuit bij Swift ‘64
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

SWIFTERBANT – Zalk gaf Swift ’64 zaterdag prima partij, maar het was net niet genoeg voor een beloning. De ploeg van trainer Gerrit Hamer verloor met 3-2.

Zalk begon goed aan de wedstrijd. In de 8ste minuut was de ploeg gevaarlijk via een schot van Aart Schreuder. Na zo’n tien minuten kwam Swift er beter in, maar Zalk wist de tegenstander goed in bedwang te houden. Tot de 27ste minuut. Toen kwam Swift op voorsprong. Daarna nam Swift het heft nadrukkelijk in handen. In de 35ste minuut viel de 2-0. Een eigen doelpunt van Hendri Vinke. Vijf minuten later kwam Zalk terug. Een vrije bal werd hoog ingebracht door Jeroen van den Bosch. Via een verdediger kwam de bal voor de voeten van Rabbi Ezzat. Die schoot vervolgens keurig raak.

In de tweede helft ging Zalk wat meer naar voren spelen. In de 50ste minuut kreeg de ploeg echter de 3-1 om de oren. Keeper Berry Wagterveld ging onder de bal door. Vervolgens kon de spits van Swift simpel inkoppen. Zalk toonde echter veerkracht en kwam wederom terug. Aart Schreuder nam de bal aan, draaide naar binnen en schoot onderin de hoek raak. In de 67ste minuut had Simon van Halm de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot naast. Zalk ging en door en Swift kwam niet meer aan voetballen toe. In de 73ste minuut ging een schot van Hendri Vinke via de vingertopper van de keeper tegen de lat. In de 86ste minuut kreeg Michel Hamer de gelegenheid om de 3-3 aan te tekenen. Hij nam echter teveel tijd, waardoor de kans verloren ging.

Volgens Gerrit Hamer had er meer ingezeten voor zijn ploeg. “Het is heel teleurstellend dat je verliest. Maar tegen een ploeg in de top drie hebben we wel heel goed meegedaan. We moeten nu punten gaan pakken tegen VSW en Hattem. Gezien het spelbeeld van vandaag ben ik vol goede moed, maar we moeten onszelf wel belonen.”