De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk moet buigen voor efficiënt Hattem

Zalk moet buigen voor efficiënt Hattem
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HATTEM – Zalk heeft zaterdag verzuimd om een grote sprong te maken richting klassebehoud. De ploeg van trainer Gerrit Hamer verloor met 3-1 van Hattem, dat zich daarmee in veilige haven heeft gespeeld. “Hattem heeft het goed afgemaakt. Tot de 2-1 in de 63ste minuut waren wij de bovenliggende partij. Dan is het extra sneu dat je door persoonlijke fouten de bietenbrug op gaat”, aldus Hamer.

Zalk kwam in de 18e minuut door een persoonlijke fout op achterstand. Ruben van der Veer speelde de bal zomaar in de voeten van een tegenstander. De bal werd vervolgens ingeschoten. Zalk-keeper Berry Wagterveld bracht redding, maar in de rebound was het alsnog raak. Zalk wist de schade snel te herstellen. Shaan Tasneem wilde langs een tegenstander. Via deze speler van Hattem kwam de bal bij Jeremy van Dijk. Die schoot vervolgens raak. Vlak voor rust waren de bezoekers dicht bij een voorsprong. Gerben Hamer schoot net over.

Hattem begon sterk aan de tweede helft en kreeg in de beginfase van het tweede bedrijf twee mogelijkheden. Daarna schoot Tasneem net naast. Zalk nam de regie in handen en kreeg verschillende goede kansen. Een schot van Van Dijk werd gekeerd door de keeper. Een kopbal van Jeroen van den Bosch werd door de goalie net over getikt. Een minuut later kopte Van den Bosch net over uit een corner. Een inzet van Simon van Halm vloog ook net over het doel.

In de 62ste minuut viel de treffer aan de andere kant. Wederom hielp Zalk de tegenstander in het zadel. Een fout van Stephan van Ommen werd afgestraft. Zalk ging drukken. Dat leidde tot een schietkans van Gerben Hamer (net naast). Even later was het over en uit voor Zalk. Na balverlies van Van Halm kon Hattem een trefzekere counter opzetten (3-1).

“We hebben van een concurrent verloren. We maken de kansen niet af. Dat is het verhaal van het hele seizoen. Dan krijg je lik op stuk. Dat is ook ervaring en kwaliteit. We moeten nu gaan voor een plek in de nacompetitie”, aldus Hamer.